Geschil over pensioen

Over het pensioen is altijd veel te doen. Over het pensioen kunnen ook behoorlijk wat misverstanden ontstaan en kunnen zelfs arbeidsconflicten ontstaan. Mocht je te maken krijgen met een geschil over pensioen, dan is het altijd verstandig om jouw rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan weet je zeker dat je te maken krijgt met perfecte juridische ondersteuning.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het nu en kies voor de module Inkomen als je in de toekomst hulp wilt krijgen voor problemen rondom werk en uitkering:
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een geschil om pensioen kan zomaar ontstaan

Er geldt voor werkgever geen wettelijke verplichting om de werknemers pensioen toe te zeggen. Over het pensioen is in de meeste gevallen wel iets in het CAO opgenomen. Door pensioentoezegging is de werkgever wel verplicht om pensioen te realiseren. Het merendeel van de werkgevers in ons land heeft ondertussen wel een aanvullende pensioenregeling geregeld. Dit kun je zien als een aanvulling op de AOW uitkering die jij als werknemer krijgt als jij met pensioen gaan.

Je kunt geen afstand doen van al opgebouwd pensioen

Meestal betaalt de werkgever twee-derde deel van de pensioenpremie die voldaan moet worden en ben jij als werknemer zelf verantwoordelijk voor het ontbrekende deel. Daarvoor wordt maandelijks een deel van het loon ingehouden. Je kunt als werknemer afstand doen van jouw recht om pensioen op te bouwen. Dit kan echter weerniet als pensioendeelname verplicht gesteld is. Voorts is het nog eens zo dat je geen afstand kunt doen van reeds opgebouwd pensioen.

Vergelijk op deze website de verschillende aanbieders van verzekeringen

Geschil om pensioen en pensioendeelname kan zomaar een arbeidsconflict opleveren. Daarom is het goed een beroep te doen op je rechtsbijstandverzekering als je vraagtekens hebt rondom de pensioenregeling op jouw werk. Dan weet je dat een specialist met je meekijkt en je kan helpen.  Op deze website vind je alle relevante informatie over juridische bijstand. Voorts kun je hier de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan weet je dat je altijd de juiste verzekering kiest. Vergeet overigens niet de aanvullende module ‘werk’ te kiezen als jij een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten.

Is een werkgever verplicht pensioen te realiseren?

Nee, dat is de werkgever niet. Meestal lees je hierover meer in de CAO. Bij onduidelijkheid is het verstandig om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Kun je afstand doen van al opgebouwd pensioen?

Nee, dit is niet mogelijk. Ontstaat er daardoor onenigheid, dan is het goed dat je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Een specialist kan je dan helpen om het probleem op te lossen of bij te staan bij een rechtszaak.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Op deze website kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Ook lees je er onafhankelijke informatie over de juridische ondersteuning die je kunt krijgen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo