Ontslag via UWV

Stel je bent ontslagen, dan moet je al binnen zeven dagen nadat je ontslag hebt gekregen een uitkering aanvragen bij het UWV. Om ontslag te krijgen en het recht op een WW-uitkering te behouden, dien je overigens wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Ontslag via UWV en de voorwaarden die gelden

Ontslag via tussenkomst van het UWV en het verkrijgen van een WW-uitkering krijg je dus niet zomaar. De voorwaarden die gesteld worden zijn streng. Zo moet je tenminste vijf arbeidsuren per week verliezen wil er sprake zijn van ontslag via tussenkomst van het UWV. Bovendien kan alleen sprake zijn van ontslag via UWV als je meteen beschikbaar bent voor werk. Je dient dus terstond beschikbaar te zijn voor een baan. Ook dien je verzekerd te zijn voor werkloosheid. Werknemers zijn daarvoor verzekerd. Niet voor niets wordt er elke maand een WW-premie ingehouden op jouw salaris.

Er mag geen sprake zijn van verwijtbaar ontslag

Ontslag kan ook alleen via het UWV als je van de afgelopen 36 weken er tenminste 26 gewerkt hebt. Bovendien mag het niet zo zijn dat de werkloosheid aan jezelf te wijten is. Van verwijtbaar ontslag mag dus geen sprake zijn wil je via het UWV in aanmerking komen voor een WW-uitkering. Ontslag op staande voet bijvoorbeeld, betekent dat je geen WW-uitkering krijgt. Het is altijd aan het UWV of iemand een WW-uitkering krijgt of niet. Mocht je nou geen uitkering krijgen, dan word je dit schriftelijk dor het UWV mede gedeeld. Mocht je het met die mededeling niet eens zijn, dan kun je dit aanvechten. Een specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je daarbij helpen.

Check hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Op deze website lees je alles over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je de verzekeringen hier op deze website gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Dan weet je in elk geval zeker dat je altijd de voor jou beste verzekeraar kiest. Vergeet overigens niet voor de aanvullende module ‘werk’ te kiezen.

Is ontslag via UWV en een WW-uitkering iets vanzelfsprekends?

Nee, dat is het zeker niet. Je dient dan namelijk aan een flink aantal voorwaarden voldoen. De specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je hier alles over vertellenen je ondersteunen.

Wanneer is dit bijvoorbeeld niet aan de orde?

Als sprake is van ontslag op staande voet, dan is sprake van verwijtbaar ontslag. Bij verwijtbaar ontslag vervalt meteen het recht op een WW-uitkering van het UWV.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Op deze website vind je alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verzekeraars goed en snel met elkaar vergelijken om zo steeds de juiste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo