Intimidatie door werkgever

Op de werkvloer is het bepaald niet altijd pais en vree. Was dat maar waar. Zo kun je te maken krijgen met intimidatie door de werkgever. In dat geval is het altijd verstandig om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Je krijgt dan namelijk de ondersteuning die je verdient en die je ook echt nodig hebt op dat moment.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het nu en kies voor de module Inkomen als je in de toekomst hulp wilt krijgen voor problemen rondom werk en uitkering:
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Intimidatie door werkgever kan behoorlijke gevolgen hebben

Elke werkgever is verplicht beleid te voeren als het gaat om intimidatie op de werkvloer. Doel van dit beleid is om intimidatie te voorkomen. Intimidatie door de werkgever is iets dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Vaak leidt intimidatie door de werkgever tot lichamelijke en psychische klachten en een hoog ziekteverzuimcijfer. Vele mensen besluiten vanwege intimidatie zelfs om een andere baan te gaan zoeken. Zij willen zo de problemen uit de weg gaan. Het is echter verstandiger om eerst de professional van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Er is dan sprake van psychosociale arbeidsbelasting

Kijken we naar de letter van de wet, dan valt intimidatie door de werkgever volgens de Arbowet onder psychosociale arbeidsbelasting. Er is sprake van intimidatie als je op de werkvloer verbaal of zelfs fysiek bejegend wordt. Ook bedreigingen valt onder intimidatie. Is er sprake van intimidatie en werk je bij een onderneming met verschillende werkgevers of eigenaren? Dan doe je er verstandig aan om jouw klacht kenbaar te maken bij de niet intimiderende werkgever. In bepaald gevallen kun je als sprake is van ernstige intimidatie zelfs aangifte gaan doen bij de politie, zeker als er sprake is van lichamelijk geweld.

Vaak leidt intimidatie tot een arbeidsconflict

Een ding is zeker, intimidatie op de werkvloer leidt in zo goed als alle gevallen tot een arbeidsconflict. Daarom is het goed dat je terg kunt vallen op de rechtsbijstandverzekering. Dan krijg je altijd de juridische ondersteuning die je verdient. Op deze website vind je alle informatie over juridische ondersteuning. Bovendien kun je hier de verschillende aanbieders van een dergelijke verzekering snel en goed met elkaar vergelijken. Zo kies je altijd precies die verzekering die bij je past!

Wat doe je als sprake is van intimidatie door de werkgever?

In eerste instantie schakel je meteen de afgesloten rechtsbijstandverzekering in. Afhankelijk van de aard van de intimidaties kun je er zelfs voor kiezen de politie in te schakelen. Dat gebeurt vooral als er sprake is van fysiek geweld.

Waarom raadpleeg jij meteen jouw rechtsbijstandverzekering?

Omdat intimidatie is zo goed als alle gevallen leidt tot een arbeidsconflict. In dat geval kun je zeker juridische ondersteuning gebruiken.

Waarom raadpleeg je Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je op deze website de verschillende verzekeraars goed met elkaar kunt vergelijken. Daardoor kiezen je altijd voor de juiste verzekeraar. Vergeet overigens niet de aanvullende module ‘werk’ te kiezen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo