Outplacement

Als er sprake is van ontslag, dan kan zomaar eens de term outplacement voorbij komen. Outplacement is het zoeken naar een andere baan voor een medewerker bij een andere organisatie. Dit is inderdaad vaak aan de orde als er sprake is van een (dreigend) ontslag.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Outplacement als onderdeel van een sociaal plan

Outplacement kan eveneens gezien worden als een voorziening binnen een afgesproken sociaal plan als er sprake is van reorganisatie binnen een onderneming. Zoiets als recht op outplacement bestaat overigens niet. Als jij en de werkgever afgesproken hebben zich hiervoor in te zetten, dan krijg je in zo goed als alle gevallen hulp via een outplacementbureau. Als er sprake is van ondersteuning van een dergelijk bureau, dan krijg je vaak hulp bij zaken als het opstellen van een CV en het maken van een pakkende sollicitatiebrief.

Met behulp van een specialist maak je een weloverwogen keuze

Of je al dan niet kiest voor outplacement, is uiteraard helemaal aan jou als werknemer zelf. Mocht je twijfels hebben om al dan niet het outplacement traject in te gaan, dan doe je er goed aan meteen de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Die kan je wijzen op eventuele voor- en nadelen om zo tot een weloverwogen besluit te komen. Ga dus niet zomaar altijd meteen akkoord met een dergelijk traject.

Vergelijk hier de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering

Over de rechtsbijstandverzekering gesproken. Alles wat je over deze verzekering wilt weten kun je hier op deze website vinden. In het geval van outplacement en andere arbeidsconflicten, is het wel noodzakelijk om de aanvullende module ‘werk’ te kiezen. Op deze website kun je overigens ook de verschillende aanbieders van de verzekering snel en goed met elkaar vergelijken Op die manier weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt en een verzekeraar kiest die ook echt bij je past.

Moet je altijd akkoord gaan als er outplacement aangeboden wordt?

Nee, dat hoeft zeker niet. Dat is geheel aan jou als werknemer zelf namelijk. Het is om een goede keuze te maken verstandig om eerst de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Zo neem je altijd een betere beslising.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Heel simpel, omdat je dan altijd verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning. Dit van arbeidsconflict tot aan het niet naleven van de CAO bijvoorbeeld. De verzekering kan je advies geven maar kan je eveneens bijstaan als het tot bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering komt.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je op deze website alle relevante informatie vindt die betrekking heeft op de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je er gemakkelijk de aanbieders van deze verzekering met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd de voor jou beste keuze.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo