Ontslag op staande voet

De zwaarste sanctie die een werkgever je op kan leggen is ontslag op staande voet. De werkgever acht het dan om dringende reden noodzakelijk je de deur te wijzen. Een dringende reden kan zijn dat jij je hebt misdragen. Krijg je ontslag op staande voet, schakel dan altijd direct de rechtsbijstandverzekering in.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Voorwaarden door ontslag op staande voet

Aan het ontslag op staande voet gelden wel een aantal voorwaarden. Zo dient de werkgever je onmiddellijk (dus onverwijld) ontslag aan te zeggen als hij daar een dringende reden voor heeft. Het is altijd zeer verstandig om direct de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Krijg je namelijk ontslag op staande voet, dan vervalt het recht op een WW-uitkering. Dit omdat het ontslag dan aan jezelf te wijten en dus verwijtbaar is. Als jij ontslag op staande voet krijgt en de arbeidsovereenkomst dus komt te vervallen, dan dient de werkgever je meteen op de hoogte te stellen van de reden overigens. Mocht jij denken dat er van een goede reden geen sprake is, dan kun je met behulp van de rechtsbijstandverzekering jouw ontslag aanvechten.

Gebonden aan drie bindende regels

Als de werkgever je ontslag geeft, is hij gebonden aan drie bindende regels. In de eerste plaats dienst dus sprake te zijn van een dringende reden. Ten tweede dient die dringende reden meteen aan de werknemer mede gedeeld te worden. Ten derde dienst het ontslag onverwijld plaatsgevonden te hebben, dus niet na enkele dagen of weken, maar onmiddellijk na het incident of verwijtbaar gedrag.

Ontslag laten vernietigen

Als de werkgever zich niet aan deze regels gehouden heeft, dan kan dat reden zijn voor de rechter om het ontslag te vernietigen. In dat geval kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Dit dient binnen maanden na het ontslag ingediend te worden. In alle gevallen doe je er goed aan om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Vergelijk de verzekeraars her met elkaar

Via deze website kun je alle mogelijke informatie inwinnen over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verschillende verzekeraars hier met elkaar vergelijken om zo steeds de juiste keuze te maken.

Waarom schakel je meteen de rechtsbijstandverzekering in als je ontslag op staande voet krijgt?

Zeker omdat je bij ontslag op staande voet geen recht hebt op een WW-uitkering. Met de specialist van de rechtsbijstandverzekering kun je een verweerschrift opstellen en de werkgever dwingen de arbeidsovereenkomst te respecteren.

Welke regels gelden er wat betreft ontslag op staande voet?

De reden van het ontslag dient meteen medegedeeld te worden, er dienst sprake te zijn van dringende reden en het ontslag dient onverwijld aangezegd te worden. De juridisch specialist kan je meer over deze redenen vertellen.

Waarom check je altijd Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles leest over de rechtsbijstandverzekering. Je kunt hier bovendien de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd meteen de beste keuze.

4.5/5 - (2 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo