Arbeidsovereenkomst

Wat kun je blij zijn met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Toch kunnen ook over een arbeidsovereenkomst conflicten ontstaan. Het is dan altijd fijn dat je terug kunt vallen op een rechtsbijstandverzekering. Daardoor ben je namelijk altijd verzekerd van juridische ondersteuning. Gaat het om een geschikt over een arbeidsovereenkomst, dan kies je wat betreft de rechtsbijstandverzekering uiteraard voor de module ‘Inkomen’.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het nu en kies voor de module Inkomen als je in de toekomst hulp wilt krijgen voor problemen rondom werk en uitkering:
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Arbeidsovereenkomst kan mondeling en schriftelijk overeengekomen zijn

Een arbeidsovereenkomst is een overeenkomst tussen werkgever en werknemer. De werknemer verplicht zich tot het verrichten van werk voor en onder regie van de werkgever. Als tegenprestatie ontvangt de werknemer salaris. Een arbeidsovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk overeengekomen zijn. Ook kan een overeenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn. Binnen een arbeidsovereenkomst kan sprake zijn van een proeftijd. Overigens kan dit alleen als sprake is van een overeenkomst van zes maanden of meer.

Tijdelijk contract moet na twee jaar een vast karakter krijgen

Een tijdelijk contract moet na twee jaar omgezet worden in een verbintenis voor onbepaalde tijd. Er zijn echter werkgevers die dit willen voorkomen. Dan zal de werkgever dus moeten zorgen dat de werknemer korter dan twee jaar in dienst is. Vervolgens zal de werknemer zes maanden moetenwachten en kan er vervolgens weer een nieuw contract aangeboden worden en weer helemaal opnieuw (weer tot maximaal twee jaar) te beginnen. Het is goed te weten dat een arbeidsovereenkomst bindend is. De gemaakte afspraken dienen dus nagekomen te worden.

Misverstanden over de arbeidsovereenkomst en het nut van een rechtsbijstandverzekering

Over een arbeidsovereenkomst kunnen de nodige misverstanden ontstaan. Dit is zeker het geval als sprake is van een tijdelijk contract. Wil je precies weten hoe dit zit, dan is het bijzonder handig dat je terug kunt vallen op een specialist van de rechtsbijstandverzekering. Die weet namelijk alles over de overeenkomst en weet wat jouw rechten en plichten zijn. Op deze website kun je de verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken Bovendien vind je op deze website andere onafhankelijke informatie over alles wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft.

Wat is een arbeidsovereenkomst?

Dit is een overeenkomst tussen werkgever en werknemer. Deze overeenkomst kan zowel schriftelijk als mondeling zijn aangegaan en kan voor bepaalde of onbepaalde tijd zijn. Heb je vragen over deze overeenkomst, vraag dan om juridisch advies.

Waarom kan een rechtsbijstand in dit kader handig zijn?

Heb je vragen overeen arbeidscontract, dan kun je via de rechtsbijstandverzekering advies inwinnen bij een juridisch specialist.

Wat kan rechtsbijstandverzekering.nl voor jou betekenen?

Op deze website kun je de verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken. Vervolgens sluit je precies de juiste verzekering af die past bij jouw specifieke situatie.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo