Discriminatie op het werk

Helaas is discriminatie op het werk iets dat tegenwoordig nogal eens voor wil komen. Als je te maken krijgt met discriminatie op het werk, dan kan dit bijzonder vervelend zijn. Het kan zelfs je werkplezier geheel ontnemen en zorgen voor een onwerkbare situatie. Krijg je te maken met discriminatie op het werk, dan is het verstandig altijd advies in te winnen via de rechtsbijstandverzekering.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het nu en kies voor de module Inkomen als je in de toekomst hulp wilt krijgen voor problemen rondom werk en uitkering:
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Discriminatie op het werk en de Algemene Wet Gelijke Behandeling

Is er sprake van discriminatie op het werk, dan is ontslag op grond van discriminatie verboden. Wat betreft discriminatie op het werk is de belangrijkste wet de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB). Daarnaast, en precies dat maakt het onoverzichtelijk, gelden nog veel meer andere wetten en verdragen die te maken hebben met discriminatie op de werkvloer.

Ga altijd eerst het gesprek aan met de werkgever

Krijg je te maken met discriminatie op het werk, dan is het altijd verstandig om eerst het gesprek met de werkgever aan te gaan. Verder kun je eventueel een klacht indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling. Deze commissie gaat na of er écht sprake is van discriminatie op de werkvloer. Probleem van deze commissie is echter weer dat de uitspraak doe ze doen niet bindend is. Wil je wél een bindende uitspraak, dan rest je dus in feite niets anders dan de gang naar de civiele rechter. Besluit je die stap te maken, dan kun je simpelweg niet zonder juridische bijstand.

Vergelijk de verzekeringen en kies de voor jou beste optie!

Op deze website vind je onafhankelijke informatie over juridische ondersteuning en de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je hier de verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken. Het is in dat specifieke geval wel zaak om te kiezen voor de aanvullende module ‘werk’. Door de verzekeringen te vergelijken, kies je namelijk altijd de voor jou geschikte verzekeraar!

Betekent discriminatie op het werk meteen ontslag?

Nee. De arbeidsovereenkomst mag en kan wettelijk gezien niet eens ontbonden worden. Alleen de civiele rechter kan een bindende uitspraak doen over deze materie. Ga wel altijd eerst het gesprek met de werkgever aan!

Wat kun je doen als je te maken krijgt met discriminatie op het werk?

Nadat je het gesprek met de werkgever bent aangegaan, kun jij je wenden tot de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Met juridische ondersteuning kun je zelfs de weg naar de civiele rechter maken.

Waarom check je altijd Rechtsbijstandverzekering.nl?

Op deze website vind je onafhankelijke informatie over alles wat met juridische ondersteuning te maken heeft. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van de verzekeringen met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo