Niet functioneren

Als jij op de werkvloer volgens jouw werkgever niet functioneert, dan kan dit reden zijn tot ontslag. Niet functioneren kan dus reden zijn voor ontslag. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Mocht je met deze materie te maken krijgen, dan is het zeer verstandig om zo snel mogelijk de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Niet zomaar ontslag vanwege niet functioneren

Soms kan de werkgever je zomaar mededelen dat hij denkt aan ontslag vanwege niet functioneren. Dat is dan de opvatting van jouw werkgever. Dat wil echter niet zeggen dat hij op basis van zijn eigen inschatting je zomaar aan de dijk kan en mag zetten. Ontslag wegens niet functioneren wordt gezien als het laatste middel.

Functioneren dient al eens met de werknemer besproken te zijn

Bij ontslag door niet functioneren dient de werkgever in de ontslagprocedure aan te geven dat er echt niets anders rest dan het geven van ontslag. Ook dient de werkgever aan te tonen dat de werknemer terecht vanwege niet functioneren ontslagen wordt en bovendien dient aangetoond te worden dat het probleem van niet functioneren al eens met de werknemer besproken is.

Er moet duidelijk een dossier liggen

Voor je dus ontslag krijgt vanwege niet functioneren, dient de werkgever een dossier opgebouwd hebben. Je dient al op de hoogte te zijn van het feit dat de werkgever ontevreden is. Is dat niet het geval en dreigt toch ontslag? Schakel dan direct de rechtsbijstandverzekering in. Je krijgt dan de juridische ondersteuning die in deze gevallen ook echt noodzakelijk is. Vergelijk de verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden

Vergelijk de verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden

Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je hier meteen de aanbieders van deze verzekering goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd precies die verzekeraar die bij jou past. Zeer verstandig dus om deze website te checken als je een rechtsbijstandverzekering af wilt sluiten.

Kun je zomaar ontslagen worden vanwege niet functioneren?

Nee, dat is niet het geval. De werkgever dient aan te tonen dat ontslag echt het enige is dat nog rest en dient al eens met jou over jouw functioneren gesproken te hebben.

Waarom schakel je een rechtsbijstandverzekering in?

Omdat als ontslag dregt, je dan zeker bent dat je de beste juridische ondersteuning krijgt. En dat is bij een dreigend ontslag dus wel erg verstandig.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Je leest op deze website alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Dat vergroot nadrukkelijk de kans om de juiste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo