Slechte arbeidsomstandigheden

Als sprake is van slechte arbeidomstandigheden, dan is het minder prettig werken. Toch ga je zelf niet over welke omstandigheden nou goed of slecht zijn. Dat is namelijk aan de arbeidsinspectie SZW. Wat je wel kunt doen als jij denkt dat er sprake is van slechte arbeidsomstandigheden is een klacht indienen bij de Inspectie. Zij kunnen dan een onderzoek uitvoeren.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Slechte arbeidsomstandigheden? Dat bepaalt de Inspectie!

Mocht je denken dat er sprake is van slechte arbeidsomstandigheden dan kun jij je ook eerst wenden tot de ondernemingsraad en de vakbonden. Ook zij kunnen namelijk klachten indienen bij de Inspectie SZW. Behalve wanneer sprake is van slechte arbeidsomstandigheden, kun je deze partijen ook inschakelen als er sprake is van fraude. Is de Inspectie het met je eens dat sprake is van slechte arbeidsomstandigheden, dan is de Inspectie bevoegd de werkgever een geldboete op te leggen. Daarnaast kun jij als werknemer eventueel aanspraak maken op een vergoeding van schade.

Je kunt eventueel aanspraak maken op een schadevergoeding

Als het al zover gekomen is, dan zalm de werkgever met bewijs moeten komen dat er maatregelen genomen zijn om schade te voorkomen. Dan zal opnieuw de Inspectie duidelijkheid moeten verschaffen. Als je aan schade denkt, dan moet je denken aan schade in de vorm van bijvoorbeeld letselschade of gederfde inkomsten. Kom je er met de werkgever niet uit over een eventuele schadevergoeding, dan is het verstandig meteen contact op te nemen met de rechtsbijstandverzekering. Een juridisch specialist kan je dan bijstaan. Overigens is een werkgever ook verplicht om bij de Inspectie te melden als er sprake is geweest van een bedrijfsongeval.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering kan zeer waardevol zijn. Op deze website lees je alles over deze verzekering. Je kunt hier bovendien de verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk ben je vervolgens prima in staat om de beste keuze te maken.

Wie bepaalt of er sprake is van slechte arbeidsomstandigheden?

Dat bepaal jij niet als werknemer, het is aan de Inspectie om dit te bepalen. Slechte arbeidsomstandigheden zijn nooit prettig en kunnen zomaar zorgen voor een arbeidsconflict.

Wat als sprake is van slechte arbeidsomstandigheden en een bedrijfsongeval?

Als er sprake is van een arbeidsongeval, dan dient de werkgever dat altijd te melden bij de Inspectie. Als je vanwege slechte omstandigheden schade lijdt, dan kun je op basis van het onderzoek van de inspectie eventueel in aanmerking komen voor een schadevergoeding.

Waarom check je altijd Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles over deze verzekering kunt lezen. Bovendien kun je her meteen ook de verschillende verzekeraarsgoed en snel met elkaar vergelijken. Op grond daarvan maak je altijd de beste keuze.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo