Loonvordering: krijg je geen of te weinig salaris van je werkgever?

Je werkt om geld te verdienen en om zo in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Het is dan ook uiterst vervelend als blijkt dat je loon / salaris niet of niet op tijd wordt voldaan. Als werknemer heb je rechten en plichten. Een recht is het recht op uitbetaling van het overeengekomen salaris op een daarvoor in het CAO afgesproken moment. Krijg jij te maken met een werkgever die niet of niet tijdig betaalt, dan kun je een loonvordering doen. De specialist van jouw rechtsbijstandsverzekering kan je daar bij helpen.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Vergelijk de beste voor jou met de module Werk en Inkomen:

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Loonvordering; zoek juridische ondersteuning bij het opstellen van een sommatiebrief

In feite komt een loonvordering neer op het opstellen van een schriftelijk verzoek waarin je de werkgever sommeert om het (achterstallige) salaris uit te keren. Mocht je geen reactie krijgen en gaat de werkgever niet over tot uitbetaling, dan kun je eveneens een loonvordering indienen bij de kantonrechter. Ook dan is het heel verstandig in contact te treden met de specialist van jouw rechtsbijstandverzekering, als je althans de aanvullende module ‘werk’ gekozen hebt.

Verhoging met de wettelijke rente

Als je een loonvordering doet via de rechtbank, dan maak je behalve op jouw loon ook aanspraak op een verhoging van de wettelijke rente Je kunt al een beroep doen op rente na een periode van slechts drie dagen. Ook kan de rechter de werkgever een boete opleggen voor elke dag dat te laat betaald wordt.

Vergelijk hier de aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen

Een loonvordering hoeft niet alleen betrekking te hebben op het hier en nu. Ben jij van mening dat je te weinig betaald hebt gekregen, dan kun je een loonvordering doen tot vijf jaar terug. In alle gevallen is het zeer verstandig de brief tot loonvordering door een specialist op te laten stellen. Op deze website kun je alle informatie over juridische ondersteuning vinden. Ook kun je hier gemakkelijk en eenvoudig de verschillende aanbieders van verzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de juiste keuze.

Wat is een loonvordering?

Met een loonvordering sommeer jij jouw werkgever tot betaling van (achterstallig) salaris. Je doet er verstandig aan om de hulp in te schakelen van een juridisch specialist van de rechtsbijstandverzekering.

Wat als de werkgever alsnog niet tot betaling overgaat?

Dan kun je met behulp van de afgesloten rechtsbijstandsverzekering een loonvordering indienen bij de kantonrechter. Behalve het salaris eis je dan ook de wettelijk geldende rente op en bovendien kan de werkgever een boete opgelegd krijgen voor elke dag dat niet betaald wordt.

Wat heb je aan Rechtsbijstandverzekering.nl?

Op deze website kun je gemakkelijk de verschillende aanbieders van verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kies je altijd voor de juiste aanbieder. Vergeet overigens niet de aanvullende module ‘werk’ te kiezen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo