Functiewijziging

Wanneer er sprake is van een functiewijziging binnen je werk, dan is vaak ook sprake van een wijziging van de arbeidsvoorwaarden. Als het om een functiewijziging gaat, dan is het goed om te weten dat de werkgever jou als werknemer een andere functie aan kan en mag bieden omdat hij vindt dat jij niet naar behoren functioneert.

Nog geen rechtsbijstandverzekering? Regel het nu en kies voor de module Inkomen als je in de toekomst hulp wilt krijgen voor problemen rondom werk en uitkering:
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Functiewijziging vanwege bedrijfseconomische redenen

Een andere reden dat je te maken kunt krijgen met een functiewijziging is vanwege bedrijfseconomische reden. Het is goed om als je te maken hebt met een functiewijziging je goed nagaat wat er precies in de CAO staat. Wat zeker ook verstandig is, is om bij onduidelijkheid meteen de juridische adviseur van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dit om meteen te weten of een functiewijziging al dan niet terecht of geoorloofd s. In het CAO kan bijvoorbeeld sprake zijn van een eenzijdig wijzigingsbeding. Je bent als werknemer dan gehouden om de functiewijziging te accepteren, mits de werkgever een zwaarwegend belang heeft om jou een andere functie te geven.

Kleine wijziging accepteren op basis van goed werknemerschap

In de regel is het zo dat de werknemer gehouden is om een kleine wijziging te accepteren op grond van goed werknemerschap. In feite is het dus zo dat jij als werknemer alleen een functiewijziging kunt weigeren als de wijziging ‘redelijkerwijs niet van de werknemer kan worden verwacht’. Mocht jij een wijziging van werkzaamheden weigeren, dan zou de werkgever de gang naar de rechter kunnen maken. Het is daarom in alle gevallen goed om als je te maken krijgt met een functiewijziging, je meteen een beroep doet op de juridische ondersteuning vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Vergelijk de verzekeraars op deze website

Op deze website krijg je alle mogelijke informatie over juridische ondersteuning in het geval van bijvoorbeeld een arbeidsconflict. Bovendien kun je hier de verschillende aanbieders van verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kies je altijd de voor jou beste verzekeraar. Vergeet overigens in dit kader niet de aanvullende module ‘werk’ te kiezen.

Wanneer moet je een functiewijziging accepteren?

Om daar exact het antwoord op te geven, doe je er goed aan om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. In de regel moet je een functiewijziging accepteren als de werkgever daar een zwaarwegend belang bij heeft.

Wat als je een wijziging van functie niet accepteert?

Dan kan jouw werkgever de gang naar de rechter maken. Ook dan is het dus goed als jij een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Een juridisch specialist kan je altijd op de beste manier bijstaan.

Wat heb je aan Rechtsbijstandverzekering.nl?

Op deze website vind je alle relevante informatie over juridische ondersteuning. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen prima en gemakkelijk met elkaar te vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo