Onvrijwillige overplaatsing kan al snel leiden tot een arbeidsconflict. Want een onvrijwillige overplaatsing kan ook zomaar van invloed zijn op de geldende arbeidsvoorwaarden. Om die reden hoef jij als werknemer ook niet zomaar elke overplaatsing te aanvaarden. Mocht je nou te maken krijgen met een dergelijke overplaatsing, dan kun je maar beter meteen de rechtsbijstandverzekering inschakelen.
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.
Onvrijwillige overplaatsing: is er wel of geen eenzijdig wijzigingsbeding?
Als we kijken naar onvrijwillige overplaatsing, dan zijn er overigens wel een aantal situaties voorstelbaar die een dergelijke overplaatsing wel rechtvaardigen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst. Is dat aan de hand dan hoeft de werknemer niet in te stemmen met de wijziging. Dan dient de werknemer de onvrijwillige overplaatsing simpelweg op te volgen. Het is dan overigens wel weer belangrijk wat voor reden de werknemer aangeeft voor de onvrijwillige overplaatsing.
Dan doet de kantonrechter uitspraak
]Is er geen sprake van een eenzijdig wijzigingsbeding en is hierover niets in het contract opgenomen, dan is wel altijd instemming van de werknemer nodig. En juist dan kan er zomaar een arbeidsconflict ontstaan. Stem je niet in met de onvrijwillige overplaatsing, dan kan de situatie aan de kantonrechter voorgelegd worden. Dit beslist dan of de werknemer in alle redelijkheid akkoord moet gaan met de overplaatsing of niet. In een dergelijke situatie is het goed dat je juridisch ondersteund wordt door een specialist van de rechtsbijstandverzekering.
Vergelijk de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering hier
Op deze website kun je gemakkelijk en snel de verschillende aanbieders van een rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Bovendien vind je hier alles wat je van een dergelijke verzekering moet weten. Vergelijk je eerst de verzekeringen, dan weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt.
Nee, dat hoeft zeker niet. Het hangt er vooral vanaf of er sprake is van een eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst. Is dat er niet, dan hoef je niet zomaar akkoord te gaan met de overplaatsing.
Dan kan de kantonrechter uitspraak doen over de zaak. In dat geval is het verstandig om een specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Die kan je helpen om de zaak tot een goed einde te brengen.
Je vindt hier alles wat je moet weten over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je hier de verschillende aanbieders van verzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken.