Koop ontbinden

Het is mogelijk dat als je niet tevreden bent over een aankoop, de koop te ontbinden. Dit kan echter niet zomaar.  Wil je ontbinden, dan den je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je de verkopende partij wel altijd de tijd en de gelegenheid krijgen om het product te repareren of om je een nieuw product te geven.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Aan een koop ontbinden kleven wel een aantal voorwaarden

Stel dat de verkopende partij het probleem niet wil oplossen of niet kan oplossen of als een product al een aantal keren is gerepareerd maar desondanks nog steeds niet goed werkt, dan kun je de koop laten ontbinden. Dit kun je doen door de verkopende partij schriftelijk in kennis te stellen dat jij de overeenkomst wilt ontbinden. Is er sprake van ontbinden, dan dien jij het product terug te geven aan de verkoper. Heb je dat gedaan, dan heb jij recht op het terug ontvangen van het volledige aankoopbedrag. Er kan ook sprake zijn van het deels ontbinden van de koop. Mocht een product maar een kleine beperking hebben, dan is het niet altijd mogelijk om de gehele koop te ontbinden. Er kan dan wel sprake zijn van een deels ontbinden van de koop.

Leg het voor aan de Geschillencommissie

Krijg je problemen over het ontbinden van de koop? Dan kun je het geval eventueel voorliggen aan de Geschillencommissie. Voor aankopen tot een bedrag van 25.000 euro kun je bovendien de gang naar de kantonrechter maken. In alle gevallen doe je er verstandig aan om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Je krijgt dan te maken met een specialist die je juridisch kan helpen bij het ontbinden van de koop. De rechtsbijstandverzekering kan je eveneens als consument helpen bij het aanvragen van een faillissement of als je te maken krijgt met oplichting.

Vergelijk hier de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering

Op deze website kun je de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Ook lees je hoe onafhankelijke informatie ver alles wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft.

Een koop ontbinden, kan dat zomaar?

Aan het ontbinden van een koop kleven wel een aantal voorwaarden. Wil je precies weten welke dat zijn schakel dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan altijd verzekerd bent van de beste juridische onderstening. Dit kan voor elke consument van toegevoegde waarde zijn. Zelf mis je immers vaak de specifieke kennis van zaken om een conflict op te lossen.

Waarom bezoek je Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alle informatie leest over deze verzekering. Ook kun je de verschillende aanbieders van deze verzekering prima en goed met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd de beste keuze!

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo