Beslaglegging

Iedereen is wel eens te laat met het betalen van een rekening. Als je echter ook na diverse aanmaningen van het incassobureau jouw schulden niet voldoet, dan kan de rechter je veroordelen tot het betalen van de schuld en de bijkomende kosten. Deze kosten kunnen (zeer) hoog oplopen. Uiteindelijk kan het niet betalen van de rekening leiden tot beslaglegging.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Beslaglegging met toestemming van de rechter

Met het vonnis van de rechter kan de schuldeiser via een deurwaarder maatregelen tegen je nemen en je dwingen de vordering alsnog te betalen. Dit kan hij of zij doen door beslaglegging op bijvoorbeeld jouw loon of op jouw eigendommen. Krijg je te maken met beslaglegging en weet je niet wat je moet doen? Schakel dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Er mag niet zomaar overal beslag op gelegd worden

Beslaglegging mag dus niet zomaar. Daar is altijd toestemming van de rechter voor nodig of is toestemming nodig van de overheid. Maar zelfs als er toestemming is voor beslaglegging, is de deurwaarder niet in de positie om zomaar overal beslag op te leggen. Zo mag de deurwaarder bijvoorbeeld alleen beslag leggen op spullen die van jou zijn, en niet dus op spullen die van iemand zijn die geen schuld bij de deurwaarder heeft.

Verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten

Wat betreft beslaglegging is het dus altijd verstandig om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan ben je verzekerd van de beste juridische ondersteuning namelijk. De specialist kan je altijd helpen, ook als het gaat om bijvoorbeeld als je opgelicht bent of problemen hebt met de garantie.

Vergelijk en maak altijd de beste keuze

Op deze website lees je alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je hier de aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kun je gemakkelijker de voor jou beste verzekeraar kiezen.

Wat doe je als je te maken krijgt met een beslaglegging?

Krijg je te maken met een beslaglegging, dan is het goed om meteen contact op te nemen met jouw rechtsbijstandverzekering. Een specialist kan je altijd verder helpen bij het ondernemen van de juiste stappen.

Is een rechtsbijstandverzekering afsluiten verstandig?

Dat is het zeker. Met een dergelijke verzekering weet je zeker dat je altijd kunt rekenen op goede juridische ondersteuning. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld als je te maken krijgt met oplichting of als je problemen hebt met de garantie.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je vindt hier alle mogelijke informatie over deze verzekering. Ook kun je de aanbieders van deze verzekering goed met elkaar vergelijken. Daardoor kies je altijd precies die verzekeraar die goed bij jou en jouw wensen past.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo