Schulden en incasso

Helaas zijn er steeds meer mensen die te maken hebben met schulden en incasso problemen. Mensen zijn dan niet langer in staat om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen en kunnen zo behoorlijk in de problemen komen. Schulden en incasso heeft vaak vervelende situaties tot gevolg. Mocht je in een dergelijke situatie terechtkomen, schakel dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Schulden en incasso, overweeg de WSNP

Natuurlijk kun je als consument zelf iets doen aan schulden en incasso. Zo kun je proberen te besparen op de uitgaven en zorgen dat er meer geld binnen komt. Is er echter sprake van hoge schulden en incasso, dan red je het daar niet mee. In dat geval is het verstandig te onderzoeken of je in aanmerking komt voor schuldhulpverlening vanuit de gemeente of op Wettelijke schuldsanering (WSNP).

Eerst de minnelijke weg bewandelen

Het is niet vanzelfsprekend dat je zomaar in aanmerking komt voor WSNP bij problemen met schulden en incasso overigens. Dan dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. In eerste instantie zul je via de gemeentelijke via de minnelijke weg moeten proberen een akkoord te bereiken met de schuldeisers. Ook mogen de schulden niet expres gemaakt zijn. Voorwaarde is verder dat je aantoont je best te doen om de schulden af te lossen.

Ook als sprake is van bijvoorbeeld misleiding

Kom je er niet uit en weet je niet welke stappen je moet zetten? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in. Dan weet je in elk geval zeker dat je geadviseerd wordt door een juridisch specialist. Dit geldt niet alleen als er sprake is van schulden en incasso overigens, maar ook bij misleiding bijvoorbeeld, of als je een koop op afstand wilt laten ontbinden.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Op deze website lees je alles over de rechtsbijstandverzekering en wat deze verzekering je kan bieden. Voorts kun je hier de verschillende aanbieders snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kun je de voor jou beste verzekeraar kiezen.

Wat doe je als je problemen hebt met schulden en incasso?

In eerste instantie probeer je zelf meer geld te verdienen en minder geld uit te geven. Zijn de schulden te hoog en denk je aan schuldhulpverlening? Schakel dan altijd de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan altijd verzekerd bent van de beste juridische bijstand. Dit kan erg goed uitkomen als er bijvoorbeeld sprake is van oplichting, misleiding en dus schulden en incasso.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je vindt hier alle informatie over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verschillende aanbieders van deze verzekering hier snel en goed met elkaar vergelijken.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo