Erfenis verwerpen

Het is niet zo dat je altijd een erfenis dient te aanvaarden. Je kunt er ook voor kiezen de erfenis te verwerpen. Kies je voor erfenis verwerpen, dan ben je geen erfgenaam meer. Dat houdt dus in dat je niet meedeelt in de bezittingen die er zijn en ook net verantwoordelijk gesteld kan worden voor de schulden die een overledene eventueel achterlaat.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Erfenis verwerpen via een verklaring bij de rechtbank

De erfenis verwerpen kan alleen als je een verklaring indient bij de rechtbank. Dat doe je in de regio waarin de overledene woonachtig was. Bij het indienen van een verklaring kun je prima gebruik maken van de diensten van de specialist van de rechtsbijstandverzekering. Dan weet je in elk geval dat de verklaring goed opgesteld wordt en dat het op de juiste plaats terecht komt.

De akte van verwerping

Heb je met behulp van de rechtsbijstandverzekering een verklaring van erfenis verwerpen ingediend, dan kom je in het bezit van een zogenaamde akte van verwerping. Mocht er sprake zijn van een minderjarige of iemand die onder bewindvoering staat en het verwerpen van de erfenis? Dan is altijd toestemming noodzakelijk van de kantonrechter. Ook in dat geval kun je weer de rechtsbijstandverzekering in de arm nemen, zoals dit ook geldt voor andere zaken de het familierecht betreffen.

Lees hier meer over de rechtsbijstandverzekering

Mocht je meer willen weten over het verwerpen van de erfenis en ver de rechtsbijstandverzekering in het algemeen? Check dan altijd de informatie die je hier op deze website kunt vinden. Als je dat toch doet, dan kun je ook meteen de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd precies die keuze die bij jou past. Verstandig dus om altijd eerst de aanbieders met elkaar vergelijken.

Hoe kun je een erfenis verwerpen?

Dit kan je doen door een verklaring in te dienen bij de rechtbank. Je komt vervolgens in het bezit van een akte van verwerping. Vraag bij het maken van de verklaring de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Ja, dat is het zeker., Je krijgt dan bij bijvoorbeeld zaken die betrekking hebben op familierecht altijd de beste juridische ondersteuning.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering?

Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je hier meteen ook de verschillende aanbieders van deze verzekering snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo