Echtscheidingsconvenant

Als je gaat scheiden, dan dient er veel geregel te worden en moeten afspraken zorgvuldig op papier gezet worden. De afspraken die je schriftelijk opstelt noemen we een echtscheidingsconvenant. Meestal wordt een dergelijk document opgesteld door een advocaat, zeker omdat een advocaat ook nodig is om een echtscheiding bij de rechter aan te vragen. Voor het opstellen en indienen van een echtscheidingsconvenant kun je prima een beroep dien op de rechtsbijstandverzekering.

Afspraken stel je in een echtscheidingsconvenant op schrift

Is het echtscheidingsconvenant opgesteld, dan wordt het toegevoegd aan het verzoekschrift om te gaan scheiden. Het convenant krijgt door de bekrachtiging van de rechter meteen een executoriale titel. Dat houdt in dat beide partijen zich aan het echtscheidingsconvenant dienen te houden en de afspraken na moeten komen. Dat houdt weer in dat wanneer de afspraken in de wins worden geslagen, deze zonder tussenkomst van een rechter afgedwongen kunnen worden. Indien nodig kun je dan zonder tussenkomst van de rechter gebruik maken van een incassobureau of een deurwaarder.

Hulp bij het opstellen en indienen van een convenant

Afspraken die vaak in een convenant vastgelegd zijn, zijn bijvoorbeeld afspraken over de kinder- en partneralimentatie, de omgangsregeling, het verblijf van de kinderen en de verdeling van de bezittingen. In alle gevallen kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je helpen bij zowel het opstellen als het indienen van een dergelijk belangrijk convenant.

Kom alles te weten over de rechtsbijstandverzekering

Wil je alles weten over de rechtsbijstandverzekering, dan kun je prima de informatie hier op de website doornemen. Dan weet je alles over deze verzekering. En als je dat toch doet, dan kun je ook meteen de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kun je de voor jouw specifieke situatie beste verzekeraar kiezen.

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Dit is het schriftelijke document waarin de afspraken die gemaakt zijn na een scheiding vastgelegd zijn. Een specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij het opstellen en indienen van een dergelijk convenant.

Waarom is het verstandig een rechtsbijstandverzekering te nemen?

Omdat jij dan altijd de juridische ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Het kan dan gaan om zaken die het familierecht betreffen, het kan ook gaan over wonen en financiën.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Op deze website vind je alles over deze verzekering. Ook kun je e verzekeringen hier met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo