Ouderlijk gezag vader

Als er een kind geboren wordt, dan krijgt de moeder van het kind automatisch ouderlijk gezag. Wat betreft ouderlijk gezag vader hangt dit sterk af van de situatie. Je kunt ouderlijk gezag vader aanvragen bij de rechter. In dat geval dien je wel de juridische ondersteuning van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. De rechtsbijstandverzekering kan je ook helpen bij andere zaken zoals bijvoorbeeld kinderalimentatie.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Hoe zit het met ouderlijk gezag vader?

Is er sprake van man en vrouw in de zin van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, dan komt ouderlijk gezag vader automatisch tot stand. Er zijn echter ook ander situaties denkbaar. Als het bijvoorbeeld gaat om twee mannen, dan zal één van de mannen het kind erkennen en meteen ook ouderlijk gezag aanvragen. De partner dient wat betreft het ouderlijk gezag vader een adoptieprocedure op te starten bij de rechtbank om zo samen het ouderlijk gezag te krijgen.

Specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je altijd helpen

Is er geen sprake van een huwelijk of van een geregistreerd partnerschap, dan is alleen de moeder automatisch verzekerd van ouderlijk gezag. De vader kan een verzoek doen bij de rechter. Dit is echter alleen mogelijk als jij ook juridische ouder bent en het kind erkend hebt. In dat geval zul je als vader echter wel de toestemming moeten hebben van de biologische moeder. En zo blijkt dat ouderlijk gezag vader niet iets vanzelfsprekends is. Indien je een verzoek via de rechter doet, schakel dan altijd de rechtsbijstandverzekering in. Een specialist kan je dan helpen bij de procedure die gestart wordt.

Vergelijk hier de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering

Op deze website kun je alles lezen wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van deze verzekering snel, gemakkelijk en bovenal goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je altijd precies die verzekeraar die kan voldoen aan jouw wensen en eisen en neem je dus altijd de juiste keuze.

Kun je als vader ouderlijk gezag aanvragen?

Ja, dat kan. Doorgaans doe je dit via de rechter. Bovendien is in bepaalde gevallen uitdrukkelijk toestemming nodig van de biologische moeder. Twijfels? Schakel de specialist in van de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je zo verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning als je te maken hebt met zaken die bijvoorbeeld te maken hebben met familierecht.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier op deze website alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de aanbieders van deze verzekering hier snel, goed en eenvoudig met elkaar vergelijken om zo altijd de oor jou meest verstandige keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo