Kinderalimentatie

Als mensen gaan scheiden en er zijn kinderen in het spel, dan is het logisch dat beide ouders staan voor de kosten van de kinderen.  Verdient jouw ex partner meer dan jij, dan kun je om kinderalimentatie vragen. Dat kun je eveneens doen als de kinderen vaker bij jou zijn ten opzichte van jouw ex partner. Heb je vragen over deze alimentatie? Schakel dan altijd de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Kinderalimentatie is bedoeld voor de verzorging van de kinderen

Kinderalimentatie is een geldbedrag dat je ontvangt van jouw ex en dat is bedoeld voor de verzorging van de kinderen. In principe betaal je kinderalimentatie aan de ex-partner tot het moment dat het kind achttien jaar oud is. Vervolgens kan de kinderalimentatie betaald worden aan het kind zelf, dit tot aan de leeftijd van 21 jaar. Dit omdat kinderen vanaf achttien jaar zelf hun eigen kosten moeten betalen en daarvoor is het geld immers bedoeld.

Betaling geldt tot het 21e levensjaar van het kind

Na het 21e levensjaar is kinderalimentatie betalen niet meer aan de orde. Het is helaas aan de orde van de dag dat er problemen ontstaan over de kinderalimentatie. Ondanks allerlei convenanten kan een ouder besluiten om toch niet te betalen. In dat geval doe jij er als ouder verstandig aan om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Die kan je helpen bij dan te nemen stappen. De specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je eveneens helpen bij het berekenen van de hoogte van de kinderalimentatie.

Je leest hier alles over de rechtsbijstandverzekering

En zo kan de rechtsbijstandverzekering je bijzonder goed van dienst zijn als je te maken hebt met kwesties als familierecht. Dat geldt overigens ook voor heel erg veel andere zaken. Wil je nou meer weten over de rechtsbijstandverzekering, dan kun je prima de informatie hier op deze website tot je nemen. Bovendien kun je hier ook de aanbieders van deze verzekering goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou op dat moment beste keuze.

Waar is kinderalimentatie voor bedoeld?

Kinderalimentatie is een geldbedrag dat bestemd is voor de verzorging van het kind en dat je ontvangt van de ex-partner. Vragen? Schakel dan de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Dat is het zeker. Je krijgt dan namelijk altijd de juiste juridische ondersteuning namelijk. De verzekering kan je bijstaan op het gebied van familierecht, maar ook als het gaat om werk en wonen bijvoorbeeld.

Waarom kijk je eerst altijd op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je her alle informatie vindt over deze verzekering. Verder krijg je de mogelijkheid om de verzekeraars eerst goed et elkaar te vergelijken om zo altijd de voor jou beste verzekeraar te kiezen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo