Verhuur leegstandwet

Verhuur leegstandwet heeft nogal wat voeten in aarde. Mocht je nou vragen hebben over verhuur leegstandwet, dan is het altijd verstandig contact te zoeken met de rechtsbijstandverzekering. Je weet dan altijd precies wat de rechten en plichten zijn die gelden rondom verhuur leegstandwet, een andere manier van huren en verhuren dan de reguliere huur en verhuur.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Voor verhuur leegstandwet is een vergunning noodzakelijk van de gemeente

Voor verhuur via de leegstandwet is bijvoorbeeld een vergunning noodzakelijk van de gemeente. Verhuur leegstandwet gebeurt vaak als mensen te maken krijgen met dubbele kosten. Ze hebben bijvoorbeeld al wel een nieuw huis gekocht, maar zijn hun oude woning nog niet kwijt. In dat geval kunnen zij kiezen voor verhuur via deze wet.

Na zes maanden geldt een opzegtermijn van een maand en drie maanden

Behalve dat voor het verhuren via de deze wet een vergunning nodig is van de gemeente, dient ook de hypotheekverstrekker van de woning toestemming te geven voor de verhuur van de woning. Er gelden overigens nogal wat eisen wat betreft verhuur via de leegstandwet. Zo wordt bijvoorbeeld altijd een vergunning afgegeven voor de duur van maximaal vijf jaar. De minimale duur van de verhuur dienst daarnaast zes maanden te zijn. Zijn deze zes maanden versterken, dan geldt een opzegtermijn van een maand voor de huurder. Voor de verhuurder geldt na een haf jaar een opzegtermijn van tenminste drie maanden. En zo zijn er meer regels die betrekking hebben op het huren en verhuren via deze wet. Meer weten? Schakel dan meteen de rechtsbijstandverzekering in. Dan ken je meteen al jouw rechten en plichten.

Vergelijk hier de verschillende rechtsbijstandverzekeringen

Als je meer wilt weten over alles wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft, dan kun je prima hier de informatie op de website lezen. Ook kun je hier de aanbieders van een dergelijke verzekering goed, snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je automatisch voor de beste verzekeraar in jouw specifieke situatie.

Waarom kiezen mensen voor verhuur via de leegstandwet?

Dat doet de consument vaak als sprake is van dubbele lasten. Ze hebben al een nieuwe woning gekocht maar zijn er nog niet in geslaagd om hun huis te verkopen. Dan kan verhuur via de leegstandwet een serieuze optie zijn.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Zo weet je zeker dat je altijd de juridische ondersteuning krijgt die in dat geval noodzakelijk is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je te maken hebt met een huurachterstand.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier alles over de rechtsbijstandverzekering. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de mogelijkheid om de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering goed en snel met elkaar te vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo