Verdeling bij scheiding

Als het gaat om verdeling bij scheiden, dan gaat het om meer dan alleen de vraag wie de tafels en stoelen krijgt en waar de hond mee naar toe gaat. Er komt veel meer bij kijken als het om verdeling bij scheiding gaat namelijk. Om dit goed en zuiver te doen, is het verstandig om altijd de hup van de professional van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Verdeling bij scheiding gaat om meer dan alleen het verdelen van de inboedel

Als er sprake is van een scheiding, dan dienen inderdaad de bezittingen verdeeld te worden. Hetzelfde geldt echter ook voor de schulden en leningen die er samen waren. Daarbij maakt het nog wel verschil soms of er sprake was van een huwelijk of en geregistreerd partnerschap. Ook de kosten voor de kinderen als die er zijn dienen verdeeld te worden. Dit wordt doorgaans vastgelegd middels kinderalimentatie. In bepaalde gevallen moet ook het inkomen eerlijk verdeeld worden en kan er sprake zijn van partneralimentatie. Met alleen het verdelen van de inboedel ben je er dus zeker niet als het gaat om verdeling bij schulden.

Verdeel eventueel ook het opgebouwde pensioen

Houd er rekening mee dat onder verdeling bij schulden ook de verdeling van het pensioen kan gelden. Bouwde jij pensioen op gedurende de tijd dat je getrouwd was, dan heb je als partner recht op de helft van elkaars pensioen na de scheiding. En zo is er nog veel meer dan geregeld moet worden als het gaat om verdeling bij scheiding.

Juridische ondersteuning is enorm belangrijk

De kinderen kun je uiteraard niet verdelen. Er kunnen met een ouderschapsplan echter wel duidelijke afspraken gemaakt worden over de omgang en de zorg voor de kinderen. Ook over de woning zal een beslissing genomen moeten worden. Blijf jij er in wonen en wat betekent dit voor de (ex) partner? Het is bij de verdeling van scheiding enorm belangrijk dat jij de juridische ondersteuning krijgt die echt noodzakelijk is. Om die reden is het goed om direct de rechtsbijstandverzekering in te schakelen als sprake is van een scheiding. Dan weet je dat het allemaal in orde komt.

Vergelijk hier de verschillende verzekeraars

Wil je meer weten over de rechtsbijstandverzekering en wil je de verzekeraars goed met elkaar vergelijken? Dan kun je prima op deze website uit de voeten. Door te vergelijken kies je altijd de voor jou beste verzekeraar namelijk.

Is verdeling bij scheiding meer dan de verdeling van de inboedel?

Heel veel meer. Ook de schulden en de leningen dienen verdeeld te worden, net als bijvoorbeeld het pensioen. Verstandig dus om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekeringaf?

Omdat je dan altijd een juridisch specialist krijgt die je kan helpen bij zaken wat betreft het familierecht. Ook bij zaken die te maken hebben met wonen en werken doe je een beroep op deze verzekering.

Wat heb je aan Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest er alles over deze verzekering. Ook kun je de aanbieders van deze verzekering prima en snel met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo