Slecht uitgevoerd werk in huis

Als jij werkzaamheden thuis te verrichten hebt, dan kun of wil je vaak dit werk niet zelf voor jouw rekening nemen. Je schakelt een expert in die geacht wordt de werkzaamheden wel goed uit te kunnen voeren. De realiteit is echter nogal eens weerbarstiger. Het kan best gebeuren dat de schilderwerkzaamheden, het laten vervangen van kozijnen of het plaatsen van een dakkapel door een specialist uitgevoerd zijn, maar je toch te maken hebt met slechts uitgevoerd werd in huis. Is dat aan de orde, raadpleeg dan de rechtsbijstandverzekering voor het beste advies.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Aan slechts uitgevoerd werk in huis kun je wel degelijk iets doen

Het is belangrijk om iets te doen aan slecht uitgevoerd werk in huis dat de gemaakte afspraken met een externe partij goed vastgelegd zijn. Op basis daarvan kun je ook laten zien dat er bijvoorbeeld niet (goed) uitgevoerd is wat vooraf is afgesproken. De mogelijkheid om iets te doen aan slecht uitgevoerd werk in huis hangt voor een groot deel af van wat er precies is afgesproken en of dat ook is vastgelegd. Het is om die reden belangrijk om alles wat is afgesproken zoveel mogelijk te documenteren. Dit geldt voor schriftelijke afspraken maar bijvoorbeeld ook voor e-mails en WhatsApp berichten.

Probeer met de betrokken partij tot een oplossing te komen

Als je te maken hebt met slecht uitgevoerd werk thuis, dan kun je een aantal stappen zetten. Je kunt met de betrokken partij proberen tot een oplossing te komen. Je kunt ook een ingebrekestelling naar de specialist sturen en je kunt er eveneens voor kiezen de overeenkomst die er is te ontbinden. Je kunt uiteindelijk ook de betaling achterhouden bij slecht uitgevoerd werk thuis. Tenslotte kun je nog besluiten het geval voor te leggen aan de geschillencommissie en de rechter. In dat laatste geval doe je natuurlijk altijd een beroep op de rechtsbijstandverzekering.

Check hier de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering

Wil jij alles te weten komen over de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je prima hier op deze website alle beschikbare informatie gaan lezen. Ook kun je dan meteen de verschillende aanbieders van de verzekering hier met elkaar vergelijken.

Kun je iets doen aan slecht uitgevoerd werk in huis?

Dat is zeker mogelijk. Probeer als consument eerst in gesprek te gaan met de betrokken partij. Mocht dat niets opleveren, dan kun je met de specialist van de rechtsbijstandverzekering kijken naar eventuele vervolgstappen.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan de zekerheid hebt dat je altijd die juridische ondersteuning krijgt die op dat moment gewenst is. Dit kan helpen bij zaken als een huurverhoging bijvoorbeeld of als er problemen te zijn rondom hospitaverhuur.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Op deze website vind je alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verzekeraars he goed met elkaar vergelijken om zo altijd de juiste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo