Scheiding aanvragen

Als het echt niet meer gaat tussen jou en jouw partner, dan is een scheiding aanvragen wellicht het meest verstandige dat je kunt doen.  Dit dient te gebeuren via een verzoekschrift. Dit verzoekschrift dient door een advocaat ingediend te worden. Wil je dus een scheiding aanvragen, dan doe je er goed aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Zij kunnen je helpen bij het indienen van een dergelijk verzoekschrift.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Bespreek de scheiding met de advocaat van de rechtsbijstandverzekering

Bespreek met de advocaat van de rechtsbijstandverzekering als je een scheiding aan wilt vragen wat er allemaal geregeld dient te worden en hoe je dat precies wenst te doen. Een scheiding aanvragen betekent dat de advocaat een verzoekschrift indient bij de rechtbank. Mochten jij en jouw partner samen de scheiding aan willen vragen, dan volstaat het inschakelen van één advocaat. Je kunt als je het eens bent dus samen een verzoek indienen, je kunt dit echter ook alleen doen. Ben je het niet met elkaar eens, dan is een eigen advocaat nodig om een scheiding aan te vragen. De ene partner dient dan met de advocaat een verzoek in. De andere partner kan vervolgens op dit verzoek reageren, iets dat ook altijd met behulp van een advocaat noodzakelijk is. Die stelt dan eventueel een verweerschrift op.

Een scheiding aanvragen gaat via een verzoekschrift van een advocaat

Ondertussen betekent scheiding aanvragen ook dat je meteen een nevenvoorziening aan kunt vragen. Hierin kunnen afspraken worden gemaakt die te maken hebben met de scheiding. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld de omgang met de kinderen. In alle gevallen is het zeer verstandig de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan weetje dat je altijd de beste juridische ondersteuning krijgt die je op dat moment ook nodig hebt. Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. En als je dat toch doet, dan kun je ook meteen de verzekeraars die deze verzekering aanbieden goed met elkaar vergelijken.

Een scheiding aanvragen, hoe werkt dat?

Dit gaat altijd va een advocaat die een verzoekschrift indient bij de rechtbank Wil je scheiden? Schakel dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan altijd precies de juridische ondersteuning krijgt die je op dat moment nodig hebt. Dit als je wilt scheiden, maar ook als het zaken betreft die gaan over wonen en werken bijvoorbeeld.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Hier lees je echt alles over deze verzekering en wat daarmee te maken heeft. Ook kun je de aanbieders van een verzekering met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je precies die verzekeraar die bij jou past.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo