Partneralimentatie

Het is de vraag die mensen nogal eens bezighoudt na een scheiding. Is er recht op partneralimentatie? Mocht jij ook met deze vraag zitten of heb je vragen over de hoogte van de partneralimentatie? Schakel dan de specialist van de rechtsbijstandverzekering in. De specialist kan je altijd helpen bij alles wat met partneralimentatie te maken heeft.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Wel of geen recht op partneralimentatie?

Als mensen gaan scheiden, dan willen ze liever niet achterblijven met te weinig inkomen om van te kunnen leven. Heeft jouw voormalige partner meer inkomen? Dan geldt er meestal recht op partneralimentatie. Als je getrouwd bent of er is sprake van een geregistreerd partnerschap, dan ben je verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Deze verplichting geldt ook nog enige tijd na het verbreken van de relatie. Je hebt recht op partneralimentatie als je was getrouwd of er sprake was van een geregistreerd partnerschap en de ex partner meer inkomen geniet.

Mits opgenomen in het samenlevingscontract

Woon je samen zonder dat er sprake is van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap? Dan geldt er alleen een recht op partneralimentatie als dit expliciet is opgenomen in het samenlevingscontract. Partneralimentatie heeft een maximale duur van twaalf jaar. Heb je een scheiding aangevraagd na 1 januari 2020? Dan duurt de partneralimentatie de helft van het aantal jaren dat sprake is geweest van een huwelijk of van een geregistreerd partnerschap. Er geldt dan een termijn van maximaal vijf jaar. Ben je bijvoorbeeld voor een periode van vier jaar getrouwd geweest, dan heb je recht op twee jaar alimentatie.

Lees hier meer over de rechtsbijstandverzekering!

De rechtsbijstandverzekering kan je op alle vlaken ondersteunen als het gaat om alimentatie. Wil je nu meer weten over alles wat deze verzekering je kan bieden, lees dan de informatie zoals je die hier op de website leest. Ook kun je hier direct de verschillende verzekeraars goed en snel met elkaar vergelijken. Op die manier kies je altijd voor de op dat moment voor jou beste verzekeraar.

Wanneer heb je recht op partneralimentatie?

Dat heb je als je getrouwd was of er sprake was van geregistreerd partnerschapen de ex partner meer inkomen geniet. De specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je hier meer duidelijkheid over verschaffen.

Wat kan een rechtsbijstandverzekering je bieden?

De rechtsbijstandverzekering kan je juridisch helpen bij zaken die betrekking hebben op het familierecht, maar ook als je problemen hebt over wonen, werken en financiën.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles leest over de rechtsbijstandverzekering. Je kunt dan meteen ook de aanbieders van deze verzekeringen goed en eenvoudig met elkaar vergelijken om zo altijd de beste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo