Geregistreerd partnerschap ontbinden

Als je een geregistreerd partnerschap op kunt stellen, dan kun je ook een geregistreerd partnerschap ontbinden. Dit kan zowel met behulp van een rechter, het kan echter ook zonder rechter. Heb je vragen? Twijfel dan niet en neem contact op met de rechtsbijstandverzekering.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Geregistreerd partnerschap ontbinden met en zonder rechter

Geregistreerd partnerschap ontbinden kan prima zonder inmenging van de rechter. Dit kan echter alleen als er geen kinderen in het spel zijn en als beide partners het eens zijn. Is er wel sprake van kinderen en zitten de partners niet op één lijn? Dan zul jij je moeten wenden tot de rechter. In dat geval ben je een advocaat nodig, en die kun je via jouw rechtsbijstandverzekering inschakelen. Dan weet je zeker dat je altijd te maken hebt met de beste juridische ondersteuning.

Opgenomen in de registers van de burgerlijke stand

Als een geregistreerd partnerschap ontbonden is, dan kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je eveneens hulp bieden bij het opstellen van een ouderschapsplan. Ook kunnen afspraken rond alimentatie op papier gezet worden. Zonder rechter betekent wel dat er altijd een advocaat of een notaris aanwezig dient te zijn. In dat geval stel je samen een document op waarin je aangeeft dat het geregistreerd partnerschap beëindigd wordt. Vervolgens dient het opgestelde document binnen drie maanden ingediend te worden in de registers van de burgerlijke stand. Is het document in dit register opgenomen, dan is geregistreerd partnerschap ontbinden een feit.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Mocht je meer willen weten van de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je hier op deze website terecht. Hier namelijk vind je alles over deze verzekering namelijk. Bovendien kun je hier ook de verschillende aanbieders van deze verzekering goed, snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Op basis daarvan maak je altijd e voor jou beste keuze.

Is de rechter noodzakelijk bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap?

Ja en nee. Dit is niet noodzakelijk als er geen kinderen bij betrokken zijn en als de partners op één lijn zitten. In andere gevallen is de rechter noodzakelijk. Het is dan eveneens noodzakelijk om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan altijd de beste juridische steun krijgt. Dit kan je echt helpen bij bijvoorbeeld familierecht maar ook voor zaken die te maken hebben met wonen en financiën.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier alles over deze verzekering. Bovendien word je in de gelegenheid gesteld om de verzekeraars met elkaar te vergelijken om zo altijd de juiste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo