Co-ouderschap

Als je gaat scheiden en je hebt kinderen, dan dienen er knopen doorgehakt te worden. Een mogelijkheid is om te kiezen voor co-ouderschap. Co-ouderschap houdt in dat beide ouders zo ongeveer evenveel voor de kinderen gaan zorgen. Hoe dit precies ingevuld wordt, is aan beide partners uiteraard. Het is een feit dat aan co-ouderschap de nodige voor- en nadelen kleven.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

De voor- en nadelen van co-ouderschap

In het algemeen wordt het feit dat beide ouders zo ongeveer even betrokken zijn bij de opvoeding van de kinderen als een voordeel van co-ouderschap beschouwd. Ook de kosten worden dan vaak op een evenwichtige manier tussen de beide ouders verdeeld. Een ander voordeel is wel dat de kinderen dus zelf geen keuze hoeven te maken. Van een loyaliteitsconflict zal dan ook veel minder sprake zijn.

Wel on speaking terms

Waar voordelen zijn, zijn ook altijd nadelen. De kinderen wonen als sprake is van co-ouderschap in feite elke week ergens anders. Ook is deze manier van ouderschap alleen mogelijk als er sprake is van een goede communicatie tussen de twee gescheiden partners. Je dient elkaar immers steeds op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de kinderen en zult ook steeds samen belangrijke beslissingen moeten nemen.

Leg de afspraken vast

Kies je voor co-ouderschap, dan leg je de gemaakte afspraken vast in een zogenaamd echtscheidingsconvenant of in een notariële akte. Dat is ook precies waar de specialist van de rechtsbijstandverzekering je prima bij kan helpen. Zo weet je in elk geval zeker dat de gemaakte afspraken altijd goed op papier komen te staan. Behalve als het gaat om familierecht kan de verzekering je ook helpen als er sprake is van zaken die spelen rondom werk, wonen en financiën bijvoorbeeld.

Vergelijk de verschillende verzekeraars

Als je alles wilt weten over de rechtsbijstandverzekering, dan kun je prima hier op deze website uit de voeten. Her lees je namelijk alles over deze verzekering. Ook kun je meteen de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan kies je altijd precies die verzekering die bij jou past.

Hoe leg je de afspraken die gelden voor het co-ouderschap vast?

Die kun je prima vastleggen ineen echtscheidingsconvenant. Kom je er niet uit, schakel dan meteen de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neme je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat als je te maken krijgt met zaken die het familierecht betreffen altijd de juiste juridische ondersteuning wenst. En die krijg je met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier gewoon alles leest over deze verzekering. Bovendien kun je de verschillende verzekeringen hier prima met elkaar vergelijken. Dat helpt bij het maken van de juiste keuze.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo