Onterechte bemiddelingskosten

Bemiddelingskosten willen nog wel eens inzet zijn van een conflict. Dit omdat er volgens de consument nogal eens misbruik wordt gemaakt en er ten onrechte van deze kosten berekend worden. Heb jij ook te maken met onterechte bemiddelingskosten? Dan doe je er verstandig aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan krijg je namelijk precies die juridische ondersteuning die je verdient.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Onterechte bemiddelingskosten kun je terugvorderen

Bemiddelingskosten worden vaak gevraagd door een bemiddelaar die hulp heeft geboden bij de huur of de verhuur van een huis. Beste voorbeeld van een partij de bemiddelingskosten vraagt is wel de makelaar. Wat betreft bemiddelingskosten geldt de regel dat je die alleen moet betalen als jij zelf deze bemiddelaar in de arm hebt genomen. Is dat niet het geval, dan kun je dus spreken van onterechte bemiddelingskosten.

Alleen kosten als je zelf de bemiddelaar inschakelt

Heb jij niet zelf een bemiddelaar ingeschakeld als je een huis wilt gaan huren, dan komen de kosten voor bemiddeling dus altijd voor rekening van de verhuurder. Het wil nog wel eens gebeuren dat er sprake is van onterechte bemiddelingskosten. Is dat bij jou aan de orde, dan kun je de berekende kosten proberen terug te vorderen. In dat geval doe je er wel altijd verstandig aan om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan krijg je precies die juridische ondersteuning die op dat moment ook echt noodzakelijk is.

Lees hier meer over de rechtsbijstandverzekering

Wil je meer weten over dat wat de rechtsbijstandverzekering je zoal kan bieden? Lees er dan alles over op deze website. Je kunt hier eveneens de verschillende aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken. Door dat te doen weet je zeker dat je altijd precies de juiste verzekeraar inschakelt.

Wanneer is sprake van onterechte bemiddelingskosten?

Hier is sprake van als jij niet zelf de bemiddelaar hebt ingeschakeld, maar die wel kosten aan jou doorberekend. Met behulp van de rechtsbijstandverzekering kun je proberen de kosten terug te vorderen.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Dit doe je als je verzekerd wilt zijn van altijd de beste juridische bijstand., Dit in het geval je te maken hebt met een huurverhoging of er een geschil is over bijvoorbeeld onderhuur.

Wat vind je hier op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Hier lees je alles over de rechtsbijstandverzekering. Dat is nog niet alles; want je kunt hier eveneens de verschillende aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo