Rechtsbijstandverzekering voor verkeersregelaars

Als verkeersregelaar ben je de dirigent van het verkeer, waarbij je elke dag de stroom van auto’s, fietsers en voetgangers in goede banen leidt. Je staat vaak midden op de weg, gewapend met niets meer dan je stopbord en je veiligheidshesje, en je zorgt ervoor dat iedereen veilig zijn bestemming bereikt. Maar wat als het misgaat? Stel je voor, een ontevreden automobilist die jouw aanwijzingen in de wind slaat, of een discussie over de veiligheid op de werkvloer. Dat zijn de momenten waarop een zakelijke rechtsbijstandverzekering geen overbodige luxe is.

“Voor verkeersregelaars is een rechtsbijstandverzekering onmisbaar.”
— Kasper, expert rechtsbijstandverzekeringen

Jouw stopbord tegen juridische problemen

Als verkeersregelaar sta je stevig in je schoenen, maar soms is er juridische bijstand nodig die net zo standvastig is. Voor die momenten is de zakelijke rechtsbijstandverzekering van DAS de beste optie. Bij DAS is hulp bij incasso standaard inbegrepen, wat lang niet bij alle aanbieders het geval is. En of je nu zzp’er bent of eigenaar van een bedrijf (mkb’er), DAS heeft een passende verzekering voor jou. Dus, zelfs als de weg van het recht soms lijkt op een onoverzichtelijke rotonde, met DAS vind je altijd de juiste afslag. Naast de DAS rechtsbijstandverzekering zijn er ook andere zakelijke rechtsbijstandverzekeringen die interessant kunnen zijn. Lees hier meer over de opties.

Als verkeersregelaar sta je soms op glad ijs

1. Conflicten over aanwijzingen

Als verkeersregelaar ben je de maestro van het verkeer, waarbij elke zwaai en elk gebaar telt. Maar niet iedereen waardeert jouw symfonie. Soms kunnen weggebruikers jouw aanwijzingen verkeerd interpreteren of weigeren deze op te volgen, wat tot verhitte discussies of zelfs juridische geschillen kan leiden. Hierbij kun je denken aan de volgende voorbeelden:

  • Automobilisten die jouw stopteken negeren en vervolgens beweren dat het signaal niet duidelijk was.
  • Fietser die jouw aanwijzingen niet volgt en een aanrijding veroorzaakt.
  • Voetgangers die weigeren omleidingen te volgen en schade claimen na een val.

2. Ongevallen op de werkplek

Werken op de weg brengt risico’s met zich mee, zeker als je dicht bij snel bewegend verkeer staat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en soms kun je betrokken raken bij ongevallen, ondanks je hoge veiligheidsnormen. Dit kan leiden tot zowel fysiek letsel als juridische complicaties met werkgevers of verzekeraars. Hierbij kun je denken aan de volgende voorbeelden:

  • Een auto die de controle verliest en jou raakt, terwijl je aan het werk bent.
  • Verkeerd geplaatste wegafzettingen die tot ongevallen leiden.
  • Klachten over onveilige werkomstandigheden door collegaverkeersregelaars.

3. Geschillen met opdrachtgevers

Als verkeersregelaar werk je vaak op projectbasis, waarbij je wordt ingehuurd door verschillende opdrachtgevers. Soms kunnen er meningsverschillen ontstaan over de uitvoering van het werk, de betaling, of de voorwaarden van de overeenkomst. Dit kan uitmonden in juridische conflicten die je tijd, energie, en geld kosten. Hierbij kun je denken aan de volgende voorbeelden:

  • Opdrachtgevers die weigeren te betalen voor overuren.
  • Geschillen over de kwaliteit van het geleverde werk.
  • Conflicten over contractvoorwaarden die niet duidelijk zijn vastgelegd.

Voor meer informatie over de risico’s die je loopt als verkeersregelaar en hoe je je hier tegen kunt beschermen, kun je ook terecht op de website van de brancheorganisatie Vereniging Veiligheidsnormen Nederland (VVNL)

Waarom een rechtsbijstandverzekering top is voor verkeersregelaars

VoordelenNadelen
Professionele hulp bij conflictenDe verzekering kost geld
Meer tijd voor je werkEr kunnen uitzonderingen gelden
Incasso hulp inbegrepen

Voordeel: professionele hulp bij conflicten

Als verkeersregelaar zorg je voor orde op de wegen en bij evenementen. Soms kan dit leiden tot meningsverschillen of zelfs conflicten met weggebruikers of opdrachtgevers. In zulke gevallen is juridische hulp goud waard. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering sta je er niet alleen voor. Je krijgt professionele juridische ondersteuning om je rechten te verdedigen en conflicten op te lossen.

Voordeel: meer tijd voor je werk

Verkeersregelaars zijn de onzichtbare helden die zorgen dat alles op de weg vlot en veilig verloopt. Maar wat als er iets misgaat en je in een juridisch conflict belandt? Het laatste wat je wilt, is afgeleid worden van je belangrijke taak. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering neemt deze zorg uit handen. Het stelt je in staat om je volledig te concentreren op je werk, terwijl experts voor je juridische belangen vechten. Zo blijft de veiligheid op de eerste plaats staan, net zoals jij dat doet.

Voordeel: incasso hulp inbegrepen

Als verkeersregelaar kun je te maken krijgen met opdrachtgevers die niet op tijd betalen. Dat is frustrerend en kost veel tijd. Gelukkig is bij DAS hulp bij incasso standaard inbegrepen. Bij andere verzekeraars moet je hier soms extra voor betalen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering met incassohulp zorgt ervoor dat jij je geld krijgt, terwijl jij je kunt blijven focussen op wat echt belangrijk is.

Nadeel: de verzekering kost geld

Niemand geeft graag geld uit, ook verkeersregelaars niet. Toch is een kleine maandelijkse uitgave voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering het meer dan waard. Juridische hulp kan erg duur zijn, soms wel € 200,- per uur! Vergelijk dat eens met de kosten van de verzekering. Bovendien is de premie zakelijk aftrekbaar, wat de verzekering uiteindelijk nog voordeliger maakt. Zo kun je zonder zorgen de wegen veiliger maken, wetende dat juridische hulp altijd binnen handbereik is.

Nadeel: er kunnen uitzonderingen gelden

In de wereld van verkeersregelaars is geen dag hetzelfde. Helaas geldt dit ook voor de dekking van zakelijke rechtsbijstandverzekeringen; niet elk conflict valt onder de dekking. Soms zijn er uitzonderingen, zoals bepaalde conflicten die niet gedekt zijn of problemen die ontstaan tijdens een wachttijd. Bij DAS heb je echter het voordeel van onbeperkte dekking, wat betekent dat je vrijwel altijd op steun kunt rekenen. Het is belangrijk dit goed te checken bij het afsluiten van de verzekering, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

4/5 - (7 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd: