Rechtsbijstandverzekering voor keukenmonteurs

Als keukenmonteur ben je de held in de wereld van keukens; je zorgt ervoor dat elk huis gevuld wordt met een keuken waarin dromen tot leven komen. Van het monteren van glanzende nieuwe kasten tot het zorgvuldig plaatsen van het werkblad, jouw vakmanschap maakt het verschil. Maar zelfs helden kunnen in situaties belanden waarin ze juridische hulp nodig hebben. Een klant beschuldigt je van schade of er ontstaan meningsverschillen over de uitgevoerde werkzaamheden. Dit zijn momenten waarop een zakelijke rechtsbijstandverzekering niet alleen slim, maar ook essentieel is.

“Elke keukenmonteur heeft als taak om dromen waar te maken, niet om juridische nachtmerries te beleven!
— Kasper, expert rechtsbijstandverzekeringen

Speciaal voor keukenmonteurs

Voor keukenmonteurs zoals jij is de zakelijke rechtsbijstandverzekering van DAS de ideale partner. Bij DAS begrijpen ze dat elke schroef en elke kitnaad telt. Dat is waarom hulp bij incasso standaard inbegrepen is, iets wat bij veel andere aanbieders vaak ontbreekt. Of je nu een zelfstandige zzp’er bent of de eigenaar van een mkb-bedrijf, DAS heeft een verzekering die bij je past. Hiermee sta je sterker in je schoenen. En mocht je benieuwd zijn naar wat de markt nog meer te bieden heeft, bekijk dan ook de andere zakelijke rechtsbijstandverzekeringen die beschikbaar zijn via deze link.

Waar je allemaal tegenaan kunt lopen tijdens je werk

1. Contractuele geschillen

Als keukenmonteur werk je vaak op basis van contracten met klanten, leveranciers of onderaannemers. Misverstanden over de inhoud van deze contracten kunnen leiden tot geschillen. Zo kan er onenigheid ontstaan over de kwaliteit van het geleverde werk, de gebruikte materialen of de naleving van de leveringstermijnen. Je denkt bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Een klant die beweert dat het werk niet volgens de afspraken is uitgevoerd, terwijl jij ervan overtuigd bent dat je precies hebt geleverd wat er in het contract staat.
  • Een leverancier die materialen later levert dan afgesproken, waardoor jouw planning in de war, raakt en je mogelijk boetes moet betalen aan je klant.
  • Onderaannemers die de kwaliteit niet leveren die je van hen verwacht, wat jouw reputatie bij de klant kan schaden.

2. Aansprakelijkheidskwesties

Tijdens de installatie van keukens kun je te maken krijgen met situaties waarin schade ontstaat. Dit kan zowel schade aan de woning van de klant zijn als letsel bij jezelf, een collega of de klant. Hierbij kun je denken aan:

  • Een waterleiding die per ongeluk wordt geraakt tijdens de installatie, wat leidt tot waterschade in de woning.
  • Elektrische schade veroorzaakt door een foutieve aansluiting, met alle gevolgen van dien.
  • Persoonlijk letsel door het vallen van zwaar gereedschap of materiaal, zowel bij jou als bij jouw team.

3. Geschillen over intellectueel eigendom

Het komt voor dat specifieke ontwerpen of unieke installatiemethoden die jij hebt ontwikkeld, worden gekopieerd door concurrenten. Bescherming van jouw intellectueel eigendom is belangrijk, maar kan leiden tot juridische geschillen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een concurrent die een door jou ontworpen keukenlayout gebruikt zonder jouw toestemming.
  • Geschillen over het gebruik van gepatenteerde technieken die jij hebt ontwikkeld voor efficiëntere installaties.
  • Het onrechtmatig gebruik van door jou gemaakte foto’s van afgeronde projecten door andere partijen.

Je kunt ook terecht op de website van de brancheorganisatie om te lezen welke risico’s je loopt. Bezoek De Nationale Keukenzetter voor meer informatie.

Waarom een rechtsbijstandverzekering handig is voor keukenmonteurs

VoordelenNadelen
Juridische steunDe verzekering kost geld
Focus op werkEr kan een wachttijd gelden
Snel online af te sluiten

Voordeel: juridische steun

Als keukenmonteur werk je hard om de perfecte keuken te installeren. Maar wat als er onenigheid ontstaat met een klant over het werk? Misschien is er een misverstand over de afspraken, of is de klant niet tevreden over het resultaat. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij dit soort conflicten. Je krijgt ondersteuning van experts die weten hoe ze zulke situaties het beste kunnen aanpakken. Zo kun jij je blijven richten op wat je het beste doet: prachtige keukens bouwen.

Voordeel: focus werk

Het laatste wat je als keukenmonteur wilt, is je zorgen maken over juridische problemen. Het maakt niet uit of het gaat om een geschil met een leverancier over de kwaliteit van materialen of onenigheid met een klant, juridische zaken kunnen veel tijd en energie kosten. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wordt dit voor je geregeld. Je kunt je energie dus volledig richten op waar je goed in bent: het monteren van keukens. Zo blijft jouw bedrijf soepel draaien, zonder onnodige stress.

Voordeel: snel online af te sluiten

Voor jou als keukenmonteur is tijd geld. Gelukkig kun je een zakelijke rechtsbijstandverzekering snel en eenvoudig online afsluiten. Geen ellenlange procedures of wachten op goedkeuring. Binnen enkele minuten ben je verzekerd, en kun je met een gerust hart verder met het installeren van keukens. En mocht je ooit juridische hulp nodig hebben, dan staat deze direct tot je beschikking.

Nadeel: de verzekering kost geld

Ja, de verzekering kost maandelijks geld, maar bedenk eens hoeveel een juridisch conflict je kan kosten. Advocaten zijn niet goedkoop; de kosten kunnen al gauw oplopen tot € 200,- per uur! Die ene vaste, lage maandpremie is een investering in jouw rust en zekerheid. Bovendien, omdat het een zakelijke uitgave is, kun je de premie fiscaal aftrekken. Dit maakt de verzekering in de praktijk vaak goedkoper dan je denkt.

Nadeel: er kan een wachttijd gelden

Soms moet je even wachten voordat je gebruik kunt maken van je verzekering, vooral bij conflicten die al spelen of snel na het afsluiten van je verzekering ontstaan. Dit lijkt misschien vervelend, maar het geeft je ook de tijd om de kleine lettertjes goed door te lezen en precies te weten wat wel en niet gedekt is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. En onthoud: een beetje geduld kan een wereld van verschil maken in hoe goed je beschermd bent tegen juridische problemen.

4.3/5 - (6 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd: