Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

We doen allemaal ons best om zo min mogelijk problemen te krijgen met elkaar, buren, bedrijven en overheid. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. De kans is groot dat we er allemaal wel eens mee te maken krijgen. Iemand die rechten heeft gestudeerd zal in zo’n situatie misschien weten wat ze moeten doen, maar niet iedereen heeft dit voordeel. Om iedereen een gelijke kans te bieden bestaan er rechtsbijstandverzekeringen. Zo krijg je juridisch advies tegen relatief lage kosten.

Rechtsbijstandverzekering, wat is het precies?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen en conflicten. Wanneer je zelf niet weet hoe je in een bepaalde juridische situatie moet handelen helpt een rechtsbijstandverzekering je bij het uitvinden van jouw rechten en plichten. Echter kunnen de kosten van deze hulp aardig oplopen. met een rechtsbijstandverzekering ben je hier altijd op voorbereid en worden de kosten gedekt door jouw verzekering. Er is een ruime keuze aan verzekeringen, vergelijk hier welke het beste bij jou past.

Waarvoor gebruik je een rechtsbijstandverzekering?

Heb je een ongeluk gehad en wil de tegenpartij je niet tegemoetkomen over de schade aan je auto? Of heb je zelf een ongeluk veroorzaakt en weet je niet hoe je nu verder moet? Voor zulke situaties is juridische hulp vrijwel noodzakelijk en een rechtsbijstandverzekering pakt zoiets meteen voor je op. Het kunnen echter ook andere situaties zijn. Ben je bijvoorbeeld ontslagen en vind je dit volledig onterecht? Met rechtsbijstandverzekering heb je de mogelijkheid om advies te krijgen over jouw rechten hierin zonder dat je je druk hoeft te maken om de kosten die daaraan verbonden zitten.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering over het algemeen?

Over het algemeen zijn de drie hoofd categorieën inkomen, verkeer en wonen. Onder inkomen vallen zaken zoals werk, pensioen, studiefinanciering. Dus wanneer jij recht hebt op een bonus, maar je werkgever weigert deze uit te keren, dan kan een rechtsbijstandverzekering je daarin bijstaan. Zo kunnen ze ook helpen bij een conflict met Dienst Uitvoering Onderwijs, oftewel DUO, over de hoogte van je studiefinanciering. Verkeersdekking heeft te maken met alles wat binnen het verkeer gebeurt. Dit geldt voor zowel automobilisten als voetgangers. Het is handig om je rechtsbijstandverzekering in te schakelen na een ongeval omdat zij vaak beter weten wat de volgende stappen zijn. Of je nou een koop- of huurwoning hebt, er kan altijd iets mis gaan met het kopen of huren van een huis. Voor conflicten met de makelaar of met de verhuurder van je huis is de dekking wonen er. Wil je meteen aan de slag? Op deze pagina kun je je rechtsbijstandverzekering meteen afsluiten.

Is een rechtsbijstandverzekering nou echt nodig?

Ja, het is zeer verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een conflict is snel geboren en soms niet te voorkomen. Met een rechtsbijstandverzekering weet jij je verzekerd van juridische ondersteuning op velerlei vlakken. Voordeel van de verzekering is dat je voor relatief lage kosten verzekerd bent van juridische ondersteuning, zeker afgezet tegen het uurtarief van een advocaat.

Hoe is de rechtsbijstandverzekering opgebouwd?

De meeste verzekeraars bieden in eerste instantie een basis rechtsbijstandverzekering. Vervolgens kun je die verzekering uitbreiden met aanvullende modules die aansluiten bij jouw specifieke situatie en jouw specifieke wensen. Zo sluit je een verzekering op maat af.

Welke rol speelt rechtsbijstandverzekering.nl?

Hier op rechtsbijstandverzekering.nl kun je de aanbieders van een rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Zo sluit je de voor jou beste verzekering af, die met de laagste premie en de beste dekking dus.

4.6/5 - (15 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo