Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Interesse om een rechtsbijstandverzekering vergelijken? Ongeveer de helft van alle Nederlands is in het bezit van een rechtsbijstandverzekering, die uitkomst kan bieden bij verschillende conflicten in bijvoorbeeld het verkeer of een werksituatie. Met een rechtsbijstandverzekering wordt je op zo’n moment bijgestaan door een jurist of een andere specialist om je het beste met de situatie te helpen. Daarna worden mogelijke juridische kosten die bij het proces komen kijken, gedekt door de rechtsbijstandverzekering.

Voor welke modules kies jij?

rechtsbijstandverzekering vergelijken

Er zijn een groot aantal aan verzekeringsmaatschappijen die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, die zowel overeenkomsten als verschillen vertonen. Een van de aspecten waar je rekening mee moet houden als je een rechtsbijstandverzekering gaat vergelijken, zijn de verschillende modules en dekkingen die je kunt kiezen. Er zijn meestal vier verschillende modules of dekkingen waaruit je er één of meerdere kunt kiezen.

Allereerst is er de module consument, waarbij je verzekerd bent voor problemen waarmee je als consument te maken kunt krijgen, zoals de koop van een auto of een aankoop bij een webshop. De tweede module is degene die betrekking heeft tot het inkomen en houdt rekening met een mogelijk ontslag of uitkering. De module wonen richt zich vooral op problemen die komen kijken bij het huren of kopen van een woning en de kosten die hierbij komen kijken. De laatste dekking is de dekking verkeer en verzekert je voor conflicten die bijvoorbeeld te maken hebben met onenigheid over de schadeafhandeling na een ongeluk. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dekkingen te verkrijgen, zoals die van het fiscaal recht en vermogen.

Online je rechtsbijstandverzekering vergelijken

Als je van plan bent een rechtsbijstandverzekering af te gaan sluiten, dan is het een slim idee om je van te voren goed te oriënteren en de mogelijke rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Er zijn namelijk een groot aantal aan aanbieders die verschillen in de dekkingen die ze aanbieden, die mogelijkheden tot eigen risico en de hoogte van de premie. Het is slim om bij jezelf na te gaan waar je wilt dat de rechtsbijstandverzekering aan voldoet, zodat je geen onnodig hoge premie gaat betalen.

Hoe werkt het vergelijken?

Op Rechtsbijstandverzekering.nl kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken en op die manier de juiste rechtsbijstandverzekering vinden. Je kunt dan gemakkelijk je voorkeuren en wensen invullen, waarna je de rechtsbijstandverzekeringen die aan je wensen voldoen kunt vergelijken. Via een sorteerfunctie wordt de rechtsbijstandverzekering vergelijken nog makkelijker gemaakt en kun je alles overzichtelijk naast elkaar zien, zoals de hoogte van de premie.

Daarom kiest Nederland voor Rechtsbijstandverzekering.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Banner Centraal Beheer Rechtsbijstand
De premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkosten Consumentenbond logo