Rechtsbijstand zonder verzekering

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Je hebt een conflict en smacht naar een rechtsbijstandverzekering. Is er echter sprake van een al lopend of een dreigend conflict, dan kun je geen rechtsbijstandverzekering afsluiten. Toch is rechtsbijstand zonder verzekering mogelijk. De meeste verzekeraars in ons land bieden namelijk rechtshulp on demand aan. Voor een vast en afgesproken bedrag krijg je rechtsbijstand zonder verzekering en heb je alsnog die juridische ondersteuning die zo gewenst is.

Een conflict kan zomaar ontstaan

Hoewel het geluk je toe kan lachen, is een conflict aan de andere kant ook zo geboren. Het kan gaan om een conflict op de werkvloer, een geschil over de toedracht en de schade na een ongeval of je raakt in echtscheiding. In alle gevallen is rechtshulp dan noodzakelijk. Je op dat moment nog laten verzekeren, is echter geen optie. De verzekeraars hanteren een wachttijd en helpen je pas na die periode. Gelukkig kun je kiezen voor de optie rechtsbijstand zonder verzekering. Je koopt dan als het ware diensten in, bent verzekerd van de ondersteuning van juristen en wordt bovendien erg snel geholpen, vaak zelfs al binnen 24 uur.

Rechtshulp zonder verzekering, vergelijk de diensten en de tarieven

De verschillende verzekeraars die rechtshulp zonder verzekering aanbieden doen dat allemaal op hun eigen manier. Ze bieden verschillende diensten en hanteren daar verschillende tarieven voor. Op deze website kun je behalve de verschillende rechtsbijstandsverzekeringen ook rechtshulp zonder verzekering vergelijken. Aan de hand van jouw specifieke wensen rolt er door te vergelijken als vanzelf een voor jou perfecte verzekeraar uit. Vergeet behalve de prijs zeker niet om ook de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Als ontslag dreigt of  als je in echtscheiding ligt

Kiezen voor rechtshulp zonder verzekering betekent dat je alsnog snel kunt handelen wat betreft het ontstane conflict. De juristen streven er naar je steeds binnen 24 uur al van dienst te zijn. Je kunt in elk geval rechtshulp zonder dat je een verzekering hebt inschakelen als je een conflict hebt op je werk en ontslag dreigt, je in conflict geraakt bent over werk en inkomen, wonen, aankopen en geld en letselschade. Ook als je wilt dat bepaalde documenten professioneel opgesteld moeten worden of moeten worden nagekeken, kun je deze speciale vorm van rechtshulp aanspreken.

Een vast pakket voor een vaste prijs

Rechtshulp zonder verzekering biedt de nodige voordelen. Een daarvan is dat je snel juridische ondersteuning krijg én dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Je kiest een pakket bij een verzekeraar en voor dat pakket geldt een vaste prijs. Een pakket kan bestaan uit alleen een analyse van een document, maar je kunt eventueel ook een pakket kiezen inclusief een gang naar de rechtbank. Het is maar net wat je nodig hebt en waar de situatie op dat moment om vraagt.

Oplossing waarvan jij niet had durven dromen

Bepaalde conflicten kun je simpelweg niet alleen oplossen. Moet je ook niet alleen op willen lossen. Juridische ondersteuning helpt je doorgaans altijd bij het verwezenlijken van een oplossing waar jij je in kunt vinden en wat je alleen niet had durven dromen.

Waarom rechtsbijstand zonder verzekering en geen rechtsbijstandverzekering?

Is er een lopend conflict, dan zal een rechtsbijstandverzekering je niet kunnen helpen. De verzekeraars hanteren een wachttijd namelijk. Door echter zonder verzekering rechtsbijstand te kopen, ben je alsnog verzekerd van de beste juridische ondersteuning.

Op welke vlakken kan deze speciale rechtsbijstand je helpen?

Kies je voor rechtshulp on demand bij een van de verzekeraars, dan kun je terecht voor zaken die te maken hebben met ontslag, werk en inkomen, wonen, aankopen en geld, letselschade en voor het laten maken van documenten of voor het controleren van documenten.

Hoe vind je de voor jou beste verzekeraar?

Je vindt de beste rechtsbijstandverzekering door hier op rechtsbijstandverzekering.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Check de prijs en de polisvoorwaarden en kies zo voor de beste verzekering.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo