Nadeelcompensatie

Mocht je door een beslissing van de overheid nou schade hebben opgelopen, dan kan er recht zijn op nadeelcompensatie. Om in aanmerking te komen voor nadeelcompensatie dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Precies daar kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je alles over vertellen. Ook kan de specialist je helpen bij het indienen van een verzoek tot nadeelcompensatie.

Nadeelcompensatie en de voorwaarden

Voorbeelden van wanneer er sprake zou kunnen zijn van nadeelcompensatie? Je hebt een onderneming en door werkzaamheden wordt het voor jouw klanten een stuk moeilijk om bij jouw winkel te komen. Of een brug die leidt naar jouw transportbedrijf is afgesloten waardoor mensen die jouw bedrijf willen bereiken om moeten rijden.

Niet iets vanzelfsprekends

Nadeelcompensatie is niet iets vanzelfsprekends. Uiteraard gelden weer een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om voor nadeelcompensatie in aanmerking te komen. Zo moet het duidelijk zijn dat het zeer onredelijk is dat de schade alleen voor jouw rekening komt. Ook dient in vergelijking met anderen de schade voor jou heel veel groter zijn geweest. Als je voldoet aan deze voorwaarden, dan kom je in aanraking voor nadeelcompensatie. Je kunt dan een verzoek indienen bij de regionale dienst, precies die dienst die verantwoordelijk is voor de regio waar de schade precies is ontstaan. Op de website van de Rijksoverheid kun je precies zijn welke dienst verantwoordelijk is in welke regio.

Lees hier alles over deze verzekering

Het aanvragen van nadeelcompensatie is niets anders dan het invullen van een formulier.  In aanvulling kan de dienst verzoeken om op een speciale zitting te verschijnen. Mocht het verzoek afgewezen worden, dan kun je met behulp van de specialist van de rechtsbijstandverzekering een bezwaarschrift opstellen. Zet ook dit geen zoden aan de dijk, dan kun je naar de rechter stappen en is ook de gang naar de Raad van State een optie. Ook dan is het beter je te laten begeleiden door de specialist van de rechtsbijstandsverzekering. Meer weten? Check dan de informatie die je hier op deze website vindt. Ook kun je hier meteen de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de beste keuze voor een voor jou geschikte verzekeraar.

Wanner kom je in aanmerking voor nadeelcompensatie?

Dit is aan de orde als je door een beslissing van de overheid schade heeft opgelopen. Je dient dan echter wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Daar kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je alles over vertellen.

Is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Dat is het zeker. Door het afsluiten van de verzekering weet je zeker dat je altijd de beste juridische ondersteuning krijgt die op dat moment gevraagd wordt. Het kan gaan om zake die te maken hebben met wonen en werken, maar ook om zaken die het familierecht betreffen.

Wat lees je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je er de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering goed en snel met elkaar vergelijken om zo de voor jou meest verstandige keuze te maken.

5/5 - (5 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo