Loonvordering

Hoewel de meeste mensen enorm veel plezier in hun werk ervaren, werk je in eerste instantie voor het salaris dat je elke maand ontvangt. Nou kan het zijn dat jouw werkgever het loon niet of niet tijdig betaalt. Vaak is in de arbeidsovereenkomst een moment afgesproken wanneer je salaris gestort wordt. Helaas wil het nog wel eens vooromen dat die afspraak eenzijdig niet wordt nagekomen. Je kunt dan een loonvordering indienen.

Loonvordering is een schriftelijk verzoek aan jouw werkgever om loon uit te betalen

Een loonvordering is het indienen van een schriftelijk verzoek aan jouw werkgever om het (achterstallige) loon uitte betalen. Reageert de werkgever vervolgens niet, dan kun je een loonvordering indienen bij de kantonrechter. Behalve het loon waarop je nog recht hebt, heb je in dat geval ook recht op de wettelijke verhoging en de wettelijke rente. De verhoging geldt overigens al na drie dagen. De wettelijke rente is iets dat voor iedereen geldt die schuldeiser is. In alle gevallen is het goed om als je een loonvordering wilt doen, je de rechtsbijstandverzekering inschakelen. Dan ben je verzekerd van professionele ondersteuning en weet je zeker dat de loonvordering op de juiste wijze gebeurt.

Verjaringstermijn van vijf jaar

Als er sprake is van een loonvordering, dan geldt een verjaringstermijn van vijf jaar. Je kunt er overigens voor zorgen dat je ook na deze termijn nog een loonvordering heeft. Je moet dan wel binnen de verjaringstermijn de werkgever schriftelijk laten weten dat je niet afzet van de loonvordering. Mocht een werkgever niet meer aan zijn verlichtingen kunnen voldoen en denk je dat dit dit ook niet meer gaat gebeuren, dan kun je zelfs het faillissement aanvragen. Dan moeten er overigens wel tenminste twee vorderingen bestaan. Ook als je deze stap wilt wagen, is het zeer verstandig ondersteuning te zoeken vanuit de rechtsbijstandverzekering.

Vergelijk hier de rechtsbijstandverzekeringen

Op deze website vind je alles over wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft. Bovendien kun je de verschillende verzekeraars hier gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo weet je zeer dat je altijd de juiste keuze maakt.

Wat is een loonvordering precies?

Een loonvordering is een schriftelijk verzoek aan de werkgever om salaris uit te betalen. Het is verstandig om bij het opstellen van een loonvordering een specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Waarom is een rechtsbijstandverzekering zo belangrijk?

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is belangrijk, omdat je zo verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning, bijvoorbeeld als er sprake is van een arbeidsconflict. Zelf mis je vaak de kennis om met succes bepaalde zaken aanhangig te maken.

Waarom check je altijd Rechtsbijstandverzekering.nl

Omdat je op deze website alle informatie vindt over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je hier de verschillende aanbieders van de verzekering goed en eenvoudig met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo