Intimidatie door werkgever

Niets is vervelender dan wanneer je te maken krijgt met intimidatie door de werkgever. Omdat dit onderkend wordt, is elke werkgever verplicht beleid te maken om intimidatie op de werkvloer te voorkomen. Het is ondertussen genoegzaam bekend dat intimidatie door de werkgever kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten. Ook het ziekteverzuim kan oplopen als er sprake is van intimidatie door de werkgever.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Zeer vervelend; intimidatie door werkgever

Als je te maken krijgt met intimidatie door werkgever dan zijn er mensen die- en dat is best begrijpelijk- besluiten een andere baan te zoeken. Zij kunnen de psychosociale arbeidsbelasting niet aan en vertrekken. Er is overigens sprake van intimidatie als er sprake is van het verbaal of fysiek aanvallen of bedreigen van werknemers. Krijg je te maken met deze materie, dan kun je behalve het inschakelen van de rechtsbijstandverzekering ook meteen een klacht indienen bij een andere medewerkgever. Deze zal de klacht altijd serieus moeten nemen. Soms kan intimidatie door werkgever zelfs leiden tot aangifte bij de politie. Dit is zeker aan de orde als er sprake is van lichamelijk geweld.

Met ondersteuning van de rechtsbijstandverzekering naar de rechtbank

Als jij je geïntimideerd voelt door de werkgever, en vind je nergens gehoor, dan kun je de gang naar de rechter maken. Doe dit wel; samen met de specialist van de rechtsbijstandverzekering. De rechter zal de werkgever verzoeken om aan te tonen wat er zoal gedaan is om de klacht naar tevredenheid af te handelen. Mocht er overigens sprake zijn van seksuele intimidatie, dan rest in alle gevallen niets anders dan de rechtstreekse gang naar de rechter. Ook dan is het zeer verstandig om je bij te laten staan door de professional van de rechtsbijstandverzekering.

Vergelijk hier de verschillende verzekeraars

Op deze website vind je alle informatie over de juridische ondersteuning die je via de rechtsbijstandverzekering kunt krijgen. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van verzekeringen gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je altijd de juiste keuzes maakt.

Wat doe je als er sprake is van intimidatie door de werkgever?

Behalve dat je het gesprek aangaat met eventueel een andere mede-eigenaar, doe je er goed aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Je kunt eventuele met steun de gang naar de rechtbank maken.

Wat kan de rechtsbijstandverzekering voor je betekenen?

Met behulp van een professional van de rechtsbijstandverzekering – gespecialiseerd in arbeidsconflicten– kun je naar een oplossing zoeken of dus eventueel de gang naar de rechter maken.

Wat is de toegevoegde waarde van Rechtsbijstandverzekering.nl?

Op deze website vind je alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de aanbieders van een dergelijke verzekering goed en snel met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo