Gratis voorbeeldbrief voortzetten huurovereenkomst

Het kan zomaar zijn dat er zich een mooie kans voordoet en jij de huur over kunt nemen van je huisgenoot. In dat geval en als er sprake is van bijvoorbeeld overlijden of verhuizing van de hoofdhuurder kun je de verhuurder laten weten dat jij de bestaande huurovereenkomst wilt voortzetten. Dit kan prima met de gratis voorbeeldbrief voortzetten huurovereenkomst. Mocht de gratis voorbeeldbrief voortzetten huurovereenkomst nou niets opleveren, schakel dan je rechtsbijstandverzekering in. Als je die hebt tenminste. En anders vergelijk je die verzekeringen hier op dit platform en sluit je er meteen een af.

Download voorbeeldbrief voortzetten huurovereenkomst

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Deel mede dat je de overeenkomst voortzet

Stel je bent medehuurder of onderhuurder en je wilt na het vertrek if bijvoorbeeld het oberlijden van de hoofdhuurder het huurcontract overnemen. Dan kun je dat prima me een gratis voorbeeldbrief voortzetten huurovereenkomst laten weten. In het schrijven deel je mede dat jij de bestaande overeenkomst overneemt, onder dezelfde omstandigheden uiteraard.

Kun je de huur voldoen en is huisvestingsvergunning nodig?

Het is wel belangrijk dat je in staat bent om de huursom elke maand opnieuw te kunnen voldoen. Kun je dat niet, dan is het zinloos de brief te versturen. Mocht je onderverhuurder zijn, check dan of er een huisvestigingsvergunning nodig is voor het huis. Is die nodig en kun je die niet verkrijgen? Ook dan is het zinloos de brief te versturen. Uiteraard stuur je deze brief per aangetekende post en via de gewone post. Zo weet je zeker dat de verhuurder straks op de hoogte is dat jij de huur voort gaat zetten.

Voordelen van een rechtsbijstandverzekering voor huurders

De voordelen van een rechtsbijstandverzekering? Dat is vooral de prijs. Kies je voor een advocaat dan kost je dat per uur zeker 150 euro. De verzekering echter, kost je maar een paar euro in de maand. Desondanks is de ondersteuning van de verzekering uitstekend. Het uit handen geven van jouw zaak aan de expert van de verzekering is verstandig. Het verlost je van de spanningen die de zaak toch met zich meebrengt. Bovendien ben je met de verzekering prima opgewassen tegen de expert die de tegenpartij heeft ingeschakeld.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo