Gratis voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen ondeugdelijk product

Wat ben je blij met het product dat je net gekocht hebt. Tot blijkt dat het al weer stuk is. Dan kan het zomaar eens zijn dat je te maken hebt met een zogenaamd ondeugdelijk product. Is dat het geval dan kun je gebruik maken van de gratis voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen ondeugdelijk product. In de brief vraag je de verkoper om het product te laten repareren of te vervangen. Je kunt ook informatie inwinnen bij je rechtsbijstandverzekering, een buitengewoon handige verzekering die je steeds juridische ondersteuning biedt. Vergelijk de verzekeringen elders op dit platform en sluit meteen een verzekering af.

Download voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen ondeugdelijk product gratis

Heb je nu een conflict maar nog geen rechtsbijstandverzekering? We kunnen samen jouw persoonlijke conflict of probleem bespreken, gratis en vrijblijvend. Klik hier voor een gratis adviesgesprek met een advocaat, jurist of mediator

Vraag het product te repareren of te vervangen

In de gratis voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen ondeugdelijk product vraag je aan de verkopende partij om het product ofwel te repareren ofwel te vervangen. Daarvoor heb je echter een bezoek gebracht aan de verkoper. Je legt het probleem voor en mochten jullie er vervolgens samen uitkomen, dan verstuur je de brief uiteraard niet.

Je kunt de verkoper eventueel in gebreke stellen

Kom je er niet uit? Stuur de gratis voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen product dan per aangetekende post naar de verkopende partij.  Je vraagt om vervanging of reparatie van het product. Mocht je geen reactie krijgen dan kun je de verkoper eventueel nog in gebreke stellen, als allerlaatste kans om er op fatsoenlijke wijze uit te komen. Overleg de te voeren strategie met je contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering.

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is slim

gratis voorbeeldbrief verzoek reparatie of vervangen ondeugdelijk product

Natuurlijk sluit ook jij een rechtsbijstandverzekering af. Zo houd je geld over, want een advocaat is met een uurtarief van zeker 150 euro amper nog te betalen. De verzekering kost je bijna niets met een gering bedrag per maand Daarvoor krijg je echter wel de best denkbare juridische onderstening. Geef jouw zaak uit handen aan de verzekering en je gaat je snel beter voelen, nu de stress en spanning langzaam maar zeker uit je lichaam verdwijnen. Ook de angst die je had voor de tegenpartij en het feit dat zij een specialist in de arm hebben genomen, zal snel verdwijnen. Wees verstandig en sluit vandaag nog een verzekering af.

Nu een conflict maar nog geen verzekering? Bel voor juridisch advies:

088 600 28 24 (gratis)

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo