Gratis voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht

Je werkt al een behoorlijke periode als oproepkracht maar plotseling word je minder opgeroepen. Je hebt veel minder uren per maand en dus daalt je inkomen ook. Ga als je dit onwenselijk vindt eerst in gesprek met je leidinggevende en vraag om een vast aantal uren per maand. Wil je werkgever dit niet, download dan de gratis voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht. Mocht ook dat niets opleveren, schakel dan je rechtsbijstandverzekering in. En voor de mensen die nog niet zo’n verzekering hebben; hier op dit platform kun je de verzekeringen vergelijken en ook meteen afsluiten.

Download voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Aanpassen naar het gemiddeld aantal gewerkte uren

In eerste instantie ga je in gesprek met je werkgever en vraag je of je een vast aantal uren per maand kunt krijgen. Gaat je werkgever akkoord, dan is er van het versturen van een brief natuurlijk geen sprake meer. Kom je er niet uit, gebruik dan wel de gratis voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht. Je vaag in de brief specifiek om het aanpassen van je contract naar het gemiddelde aantal uren dat je de afgelopen periode (tussen de 3 en 12 maanden) gewerkt hebt.

Alleen als je langer dan twaalf maanden actief bent

Werk je nog geen twaalf maanden voor de werkgever, dan is die overigens niet verplicht om aan je verzoek tegemoet te komen. Houd dat dus goed in je achterhoofd. Je stuurt de gratis voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht per aangetekende brief. Krijg je geen reactie? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in, want dan is juridische bijstand gewenst, Heb je nog geen verzekering, dan doe je er als werknemer altijd verstandig aan die snel af te sluiten.

Een rechtsbijstandverzekering geeft je voorsprong

gratis voorbeeldbrief verzoek om vast aantal uren als oproepkracht

Kiezen voor een rechtsbijstandverzekering betekent dat je geld overhoudt. De kosten voor de advocaat bedragen namelijk vaak al enkele honderden euro’s per uur, de verzekering kost je slechts een klein bedragje per maand. De ondersteuning is echter prima en bovendien voelt de ontzorging van de verzekering goed. Stress en spanning verdwijnt en je doet meteen de voorsprong die de tegenpartij dacht te hebben door het inschakelen van een specialist teniet. Zo sla je meerdere vliegen in een klap dus.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo