Gratis voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging

Is de kale huurprijs die je moet betalen hoger dan de maximale huurprijs zoals die is vastgesteld voor je huis? Heb jij een inkomensafhankelijke huurverhoging en is er sprake van een lager inkomen? Vraag je verhuurder dan om een huurverlaging, iets dat je kunt doen met een gratis voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging. In de gratis voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging vraag je de verhuurder de huur te verlagen. Een dergelijk vraagstuk kan zomaar eens leiden tot een conflict met je huurbaas. In dat geval is het goed een rechtsbijstandverzekering achter de hand te hebben. Op dit platform vergelijk je de verschillende verzekeringen en sluit je er meteen een af.

Download gratis voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Verzamel bewijs

Voor je de gratis voorbeeldbrief verstuurd, check altijd eerst in je contract of je überhaupt huurverlaging aan kunt vragen en of je recht hebt op huurverlaging. Is de huur hoger dan de maximale huurprijs, doe dan de huurprijscheck van de huurcommissie. Mocht er in jouw geval sprake zijn van een inkomensafhankelijke huurverhoging, zorg dan dat je bewijs verzamelt van het feit dat je inkomen gedaald is.

Per aangetekende brief

Stuur de brief aangetekend naar de verhuurder en vraag nadrukkelijk om een verlaging van de huur. Je voegt je verzamelde bewijsstukken toe, net als de huurprijscheck inkomensdaling. Krijg je geen reactie of wil de verhuurder niets van een verlaging weten? Dan is het handig als je een beroep kunt doen op een rechtsbijstandverzekering. Op dit platform vergelijk je de verzekeringen van verschillende verzekeraars en kun je bovendien meteen een verzekering afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering voor problemen met huren

gratis voorbeeldbrief verzoek om huurverlaging

Kiezen voor een rechtsbijstandverzekering is kiezen voor het voordelige alternatief. Want ga je naar een advocaat, dan krijg je hetzelfde advies alleen kost het je dan 150 euro per uur. Voor de verzekering ben je slechts een paar euro’s per maand kwijt, Een zeer groot verschil. Stress, spanning en de angst dat de tegenpartij een streepje voor heeft vanwege het inschakelen van een expert verdwijnen zo als de bekende sneeuw voor de zon. Sluit dus snel een verzekering af.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo