Gratis voorbeeldbrief verzoek om handhaving bouwvoorschriften

Bouwt er iemand in jouw nabije omgeving zonder zich aan de bouwvoorschriften te houden? Dan kun je met de gratis voorbeeldbrief verzoek om handhaving bouwvoorschriften de gemeente waarin je woonachtig bent vragen om handhavend op te treden. Mocht de gratis voorbeeldbrief verzoek om handhaving bouwvoorschriften nu geen oplossing bieden, schakel dan je rechtsbijstandverzekering in. Heb je die nog niet, dan wordt het tijd daar eens serieus naar te kijken. Dat kan elders op deze website, waar je de verzekeringen kunt vergelijken en meteen een verzekering af kunt sluiten.

Download voorbeeldbrief verzoek om handhaving bouwvoorschriften gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Kijk eerst op de website van de gemeente

Houdt de buurman zich niet aan de bouwvoorschriften en bouwt de overbuurvrouw in strijd met het bestemmingsplan, dan kun je de gemeente met de gratis voorbeeldbrief om handhaving bouwvoorschriften verzoeken om handhavend op te treden. Kijk wel eerst op de website van de gemeente of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding. Je kunt voor je de brief per aangetekende post verstuurt ook de bouwers vragen hun werk te staken. Meestal echter, zullen zij dat niet zomaar doen.

Geduld op de proef gesteld

Je geduld wordt wel op de proef gesteld overigens, want naar aanleiding van jouw brief heeft de gemeente acht weken de tijd  te beslissen. Kan of wil je niet wachten, vraag dan een voorlopige voorziening aan  bij de bestuursrechter. Dan wordt het ook tijd om je rechtsbijstandverzekering in te schakelen, zoals je dat ook doet als reactie van de gemeente uitblijft. Heb je die niet? Sluit een dergelijke verzekering dan hier af, nadat je de verzekeringen vergeleken hebt.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbrief verzoek om handhaving bouwvoorschriften

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is het beste wat je kunt doen. Je krijgt de beste juridische ondersteuning tegen een zeer betaalbare prijs. Want een verzekering kost je maar een klein bedrag per maand. Hoe anders is dat als je naar de advocaat gaat. Die durft voor hetzelfde advies zomaar 150 euro per uur te vragen. Door de verzekering in te schakelen geef je niet alleen jouw zaak uit handen, maar ook de met de zaak gepaard gaande stress en spanning. Wie verstandig is, sluit vandaag nog een verzekering af.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo