Gratis voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet

Een deurwaarder kan beslag leggen op je loon. Dan dient hij echter wel rekening te houden met de beslagvrije voet. Dit is het deel van jouw inkomen waar de deurwaarder geen beslag op mag leggen. Heeft de deurwaarder daar echter geen rekening mee gehouden? Maak dan gebruik van de gratis voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet. Je vraagt in de gratis voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet of de deurwaarder de beslagvrije voet aan wil passen. Ondertussen heb je ook contact gelegd met je rechtsbijstandsverzekering. Hun specifieke juridische kennis kan je namelijk goed van pas komen.

Download voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Reken uit wat je beslagvrije voet precies is

In de eerste plaats ga je uitrekenen wat jouw beslagvrije voet precies is. Online vind je voldoende handige rekentools die je hierbij helpen. Vervolgens stuur je de gratis voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet en vraag je de deurwaarder om de beslagvrije voet aan te passen.

Voeg zoveel mogelijk bewijs van je financiele situatie toe net als je berekening

Behalve de brief voeg je zoveel mogelijk bewijs toe van de financiële situatie en voeg je ook jouw berekening toe. Doorgaans wordt gehoor gegeven aan je verzoek en krijg je een schriftelijke bevestiging. Dit is echter niet altijd het geval. Zorg dan dat je alsnog die bevestiging krijgt en stuur opnieuw een brief, nu met het verzoek om een bevestiging. Geen reactie? Schakel dan meteen je rechtsbijstandverzekering in. Zij kunnen je dan verder helpen. Geen verzekering? Vergelijk de beschikbare verzekeringen dan op dit platform en sluit vandaag nog een verzekering af.

Daarom kan een rechtsbijstandverzekering handig zijn…

gratis voorbeeldbrief verzoek om aanpassing beslagvrije voet

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering betekent dat je juridisch de beste ondersteuning krijgt voor een zeer betaalbare prijs. Het kost je namelijk slechts enkele euro’s per maand. Ga je naar een advocaat, dan kost advies je al snel 150 euro of meer per uur. Een heel groot verschil. Het uit handen geven van jouw zaak aan de verzekering is toch al verstandig en goed voor je eigen gezondheid. Stress en spanning verdwijnt, net als de angst dat de tegenpartij zal winnen om het feit dat ze een expert in de arm hebben genomen. Want die expert heb jij ook, met de specialist van je rechtsbijstandverzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo