Gratis voorbeeldbrief terugvragen borg huur

Het is nogal eens onderwerp van een twist of conflict. Je huurt een woning en nadat je de woning na een periode weer verlaat, krijg je de betaalde borgsom niet terug. Het kan ook gebeuren dat de borgsom niet binnen de afgesproken termijn teruggestort wordt. Vervelend natuurlijk, want je kunt dit geld prima gebruiken. Met een gratis voorbeeldbrief terugvragen borg huur maan je de verhuurder om de borg terug te betalen.  Mocht de verhuurder dit gewoon niet doen, spreek dan – als je die hebt- je rechtsbijstandverzekering aan. Het is toch al verstandig een dergelijke verzekering af te sluiten. Op dit platform kan dat en vergelijk je heel simpel alle verzekeraars en verzekeringen.

Download voorbeeldbrief terugvragen borg huur gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Reden voor conflict

Niet zelden is de borgsom reden voor een conflict. Jij hebt als huurder keurig op tijd betaald toen je de woning betrok, laat de woning prima achter en vervolgens komt de borg maar niet terug. Kijk wel altijd even in je contract of er iets in staat over bijvoorbeeld een termijn. Gebruikelijk is wel dat de borg door de verhuurder binnen een maand terug betaald is, mits de woning uiteraard in orde is.

Eis de borgsom terug en stel een termijn vast

Ook de gratis voorbeeldbrief terugvragen borg huur stuur je per gewone en per aangetekende post. De inhoud van de  gratis voorbeeldbrief terugvragen borg huur laat zich raden; je eist de borgsom terug en stelt daar een termijn aan. Reageert de verhuurder niet? Schakel dan je rechtsbijstandverzekering in en sluit anders een af. Mocht je nogmaals in een dergelijke situatie belanden, dan weet je zeker dat je juridisch ondersteund wordt.

Heb jij nog geen rechtsbijstandverzekering?

gratis voorbeeldbrief terugvragen borg huur

Wel de beste juridische ondersteuning maar niet tegen elke prijs? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering af. Betaal je bij een advocaat al snel honderden euro’s per uur, een verzekering kost je maar een heel gering bedrag per maand. De specialist van je verzekering zal zich over jouw zaak buigen en dat is een prettige gedachte. Dan zal ook het gevoel van spanning en stress verdwijnen, zoals ook de angst die je had vanwege het feit dat de tegenpartij een expert ingehuurd had snel zal verdwijnen. Sluit vandaag dus nog een verzekering af.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo