Gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst binnen bedenktijd

Stel je koopt iets op straat, aan de deur of telefonisch en je krijgt later toch spijt van de aankoop. Dan is het mogelijk de overeenkomst binnen een termijn van 14 dagen te ontbinden, dit is namelijk de wettelijke bedenktijd die geldt. Nadat een gesprek met de verkopende partij niets heeft opgeleverd kun je de gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst binnen bedenktijd gebruiken om alsnog onder de koop uit te komen. Check anders ook even de opties bij je rechtsbijstandverzekering, waarover je op dit platform overigens veel meer te weten kunt komen. Je kunt de verzekeringen met elkaar vergelijken en ook meteen een verzekering afsluiten.

Download voorbeeldbrief ingebrekestelling ondeugdelijk product gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Laat weten gebruik te willen maken van de wettelijke bedenktijd

Wil je alsnog van de koop af? Laat dan in de eerste plaats de verkoper weten dat je gebruik wilt maken van de wettelijke bedenktijd en af wilt zien van het product of dienst. Gaat de verkopende partij daar echter niet mee akkoord, maak dan gebruik van de gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst binnen bedenktijd. Je verstuurt de brief uiteraard aangetekend.

Gebruik dan het herroepingsformulier

Als je bij het geleverde product een herroepingsformulier hebt gekregen gebruik dan die in plaats van de gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst binnen bedenktijd. Ligt de verkoper dan nog dwars, dan kun je met behulp van de rechtsbijstandverzekering een stap verder gaan en het bedrag eventueel terugvragen via de Geschillencommissie of de rechter.

Een rechtsbijstandverzekering is zo gek nog niet

gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst binnen bedenktijd

Je doet er verstandig aan op dit platform een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo bespaar je namelijk ontzettend veel geld. ga maar eens naar een advocaat. Dan namelijk kom je met uurtarieven van wel 150 euro snel van je geld af. Voor een verzekering betaal je slechts een paar euro per maand. Door een verzekering af te sluiten en jouw zaak uit handen te geven voel jij je meteen een ander mens. De stress en spanning verdwijnen, het vertrouwen in een goede afloop zal groeien. Ook voorkom je zo dat de tegenpartij een voorsprong kan nemen door het inhuren van juridische hulp. Want die hulp heb jij zelf ook.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo