Gratis voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten

Wees er scherp op, want niet zelden brengen schuldeisers je ten onrechte incassokosten in rekening. Of ze berekenen te hoge incassokosten. Met de gratis voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten vraag je de kosten of de teveel betaalde kosten terug van de schuldeiser. Ondertussen schakel je ook je rechtsbijstandverzekering in. Mocht je deze verzekering nog niet hebben, op dit platform vind je ze overzichtelijk gepresenteerd. Kwestie van even vergelijken en meteen een verzekering afsluiten. Want een rechtsbijstandverzekering komt altijd van pas. Vroeg of laat.

Download voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Betaal zo snel mogelijk de rekening

In de gratis voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten geef je aan dat je het niet eens bent met de in rekening gebrachte kosten. Je betaalt wel zo snel mogelijk de rekening of als dit je niet in een keer lukt vraag je een betalingsregeling aan. Vind je dat er teveel incassokosten worden berekend, betaal dan alleen het in jouw ogen correcte bedrag.

Betaal alleen dat bedrag dat in jouw ogen voldoende is

Dat doe je ook als jij van mening bent dat de schuldeiser helemaal geen incassokosten mag berekenen. Ook dan voldoe je alleen dat bedrag dat in jouw ogen voldoende is. Vervolgens vraag je de schuldeiser in de gratis voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten het dossier te sluiten en vraag je om een bevestiging van het daadwerkelijk sluiten van het dossier. Gaat de schildeiser niet akkoord? Schakel dan meteen je rechtsbijstandverzekering in. Samen kun je overeggen wat een vervolgstap kan zijn.

Problemen met betalingen? Neem een rechtsbijstandverzekering

gratis voorbeeldbrief onjuiste of onterechte incassokosten

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering betekent dat je de beste juridische ondersteuning krijgt zonder er de hoofdprijs voor te betalen. Ga je naar de advocaat, dan ben je zomaar 150 euro per uur kwijt. Een verzekering echter kun je al afsluiten voor een paar euro per maand. Door de verzekering in te schakelen geef je ook een groot deel van de spanning en de stress weg en slaap je ook veel beter. Bovendien voorkom je een achterstand als je weet dat de tegenpartij ook juridische bijstand heeft ingeschakeld.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo