Gratis voorbeeldbrief ondeugdelijk product binnen garantie

Wist je dat als je een product met garantie koopt, je binnen die periode niet hoeft aan te tonen dat het product stuk is gegaan buiten jouw schuld om? Binnen de garantieperiode moet de verkoper het product gratis repareren of vervangen. Mocht de verkoper daar niets voor voelen, dan kun je met een gratis voorbeeldbrief ondeugdelijk product proberen de verkoper alsnog te bewegen het product te vervangen of te repareren. Wil hij dat niet dan is het verstandig een beroep te doen op je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet? Vergelijk hier dan de verzekeringen en sluit er vandaag nog een af.

Download voorbeeldbrief ingebrekestelling ondeugdelijk product gratis

Heb je nu een conflict maar nog geen rechtsbijstandverzekering? We kunnen samen jouw persoonlijke conflict of probleem bespreken, gratis en vrijblijvend. Klik hier voor een gratis adviesgesprek met een advocaat, jurist of mediator

Ga eerst in gesprek met de verkoper

Is het product binnen de garantieperiode stuk? Ga dan in eerste instantie naar de verkoper. Leg de klacht voor en probeer samen een oplossing te bedenken. Lukt dat, dan is het sturen van de gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling ondeugdelijk product dus niet meer nodig. Kom je er niet uit? Dan is het verstandig de gratis voorbeeldbrief ondeugdelijk product binnen garantie per aangetekende post naar de verkoper te sturen.

Nul op rekest? Onderneem dan vervolgstappen

Vraag in de brief nogmaals om reactie of vervanging van het product. Krijg je opnieuw nul op rekest? Zoek dan direct contact met je rechtsbijstandverzekering en overleg welke vervolgstappen je kunt nemen. Want die zijn er wel degelijk. Met een rechtsbijstandverzekering ben je meer mans. Sluit dus, als je er nog geen hebt, vandaag nog een af.

Het is beter om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten

gratis voorbeeldbrief ondeugdelijk product binnen garantie

Door te kiezen voor ondersteuning van een rechtsbijstandverzekering, zal het vertrouwen in een goede afloop toenemen, zoals de spanning en stress uit je lichaam zullen verdwijnen. Bovendien is het afsluiten van een verzekering veel voordeliger dan wanneer je een advocaat inschakelt, Een advocaat namelijk, vraagt zomaar honderden euro’s per uur, de verzekering kost je dat nog niet eens op jaarbasis. Door de verzekering kan de tegenpartij ook geen voorsprong nemen wanneer zij een specialist inhuren. Jij hebt die specialist immers ook.

Nu een conflict maar nog geen verzekering? Bel voor juridisch advies:

088 600 28 24 (gratis)

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo