Gratis voorbeeldbrief claim vertraging vlucht

Is je Europese vlucht vertraagd, overboekt of zelfs geannuleerd, dan is het mogelijk om met behulp van de gratis voorbeeldbrief claim vertraging vlucht je geld terug te claimen. Dat doe je als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk gehouden kan worden voor de problemen met de vlucht. In dergelijke gevallen is het ook niet onverstandig om alvast contact te leggen met je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet? Kijk dan elders op deze website en vergelijk de verzekeringen. Vervolgens kun je rechtstreeks bij de verzekeraar een verzekering afsluiten.

Download voorbeeldbrief claim vertraging vlucht gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Check of er geen sprake was van ‘buitengewone omstandigheden’

In de brief vraag je de luchtvaartmaatschappij om compensatie en terugbetaling van de kosten die je gemaakt hebt voor het ticket en/of vraag je een vergoeding van de kosten die je noodgedwongen hebt moeten maken in de vorm van bijvoorbeeld hotelkosten. Voor je de gratis voorbeeldbrief claim vertraging vlucht check je hoeveel geld je terug kunt eisen en bovendien onderzoek je of er geen sprake was van ‘buitengewone omstandigheden’. Want in dat geval hoeft de maatschappij niets te betalen.

Voeg lijst met kosten bij, net als een kopie van je paspoort en ticket

Bij de gratis voorbeeldbrief claim vertraging vlucht voeg je een lijst met kosten toe. Voeg ook altijd een kopie van het vliegticket bij net als een kopie van je paspoort. Krijg je geen reactie dan kun je overwegen nog een klacht in te dienen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. Je kunt je ook wenden tot de Europese Procedure voor geringe vorderingen als de vordering lager is dan vijf mille. Schakel in elk geval je rechtsbijstandverzekering in. Heb je die niet? Sluit er dan vandaag nog een af, dan krijg je in elk geval de best denkbare ondersteuning.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met claimen van een bedrag

gratis voorbeeldbrief claim vertraging vlucht

In vergelijking met het inschakelen van een advocaat is een rechtsbijstand goedkoop; het is 150 euro per uur tegen een paar euro per maand. Door de verzekering in te schakelen reduceer je het eigen gevoel van stress en spanning. Je weet immers dat een specialist zich met de zaak bezig gaat houden. Ook kom je nu niet op achterstand als jij geen en de tegenpartij wel juridische ondersteuning geeft ingeschakeld.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo