Gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging

Heb je een voorstel tot huurverhoging gekregen van de verhuurder en ben je het daar niet mee eens? Gebruik dan de gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging. Je kunt het niet met de beslissing eens zijn, bijvoorbeeld omdat het al de tweede keer dit jaar is dat de verhuurder de huur omhoog wil gooien of omdat sprake is van een all-in huurprijs. Kwesties over huur kunnen zomaar hoog oplopen. Goed dus om eens te kijken naar een rechtsbijstandverzekering. Met een dergelijke verzekering ben je verzekerd van juridisch advies. Check de verzekeringen hier, vergelijk ze en sluit een verzekering af bij die verzekeraar die bij jou past.

Download gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging

Heb je nu een conflict maar nog geen rechtsbijstandverzekering? We kunnen samen jouw persoonlijke conflict of probleem bespreken, gratis en vrijblijvend. Klik hier voor een gratis adviesgesprek met een advocaat, jurist of mediator

Lees het huurcontract nog eens goed door

Zorg dat je de gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging bij de verhuurder is voor de ingangsdatum van de verhoging. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de regels die gelden wat betreft huurverhoging en lees je eigen huurcontract nog eens goed door. Je gaat de  gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging zowel per post als aangetekend versturen. Als je de brief hebt gedownload, lees je precies wat je als eventuele bewijsstukken mee moet sturen.

Ter goedkeuring naar de Huurcommissie of de kantonrechter

Mocht je geen reactie krijgen op de gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging of zelfs een afwijzing, dan dient de verhuurder de voorgestelde huurverhoging ter goedkeuring laten beoordelen door de Huurcommissie of door de kantonrechter.

Sta sterker tegenover je huurbaas met een rechtsbijstandverzekering

gratis voorbeeldbrief bezwaar tegen huurverhoging

Alleen al vanuit de kosten gezien is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering met een module voor Wonen verstandig, afgezet tegen het inschakelen van een advocaat. Kost een verzekering je maar een paar euro in de maand, een advocaat vraagt al heel snel honderden euro’s per uur. Met het kiezen voor een rechtsbijstandverzekering ga je zelf minder stress en spanning ervaren en bovendien doe je de voorsprong die de tegenpartij dacht te nemen door het inschakelen van een juridisch expert weer teniet.

Nu een conflict maar nog geen verzekering? Bel voor juridisch advies:

088 600 28 24 (gratis)

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo