Gratis voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau

Heb je schulden en heeft ook het incassobureau zich gemeld? Ben je echter niet in staat om de openstaande schuld ineens te betalen? Met de gratis voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau kun je het incassobureau een betalingsregeling voorstellen. Overleg ook met je agent van je rechtsbijstandverzekering wat verstandig is om te doen. Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering? Sluit die dan af nadat je de verzekeringen elders op dit platform vergeleken hebt. Want een rechtsbijstandverzekering verzekert je van de beste juridische ondersteuning.

Download voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Doe een voorstel voor een betalingsregeling

De gratis voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau verstuur je per aangetekende post. In de brief doe jij de tegenpartij een voorstel voor een betalingsregeling. Wees altijd reeel in je voorstel en doe vooral een voorstel dat je ook waar kunt maken. Om jouw goede wil te tonen, maak je meteen een eerste termijn over.

Stuur een kopie van een betaalbewijs mee

Heb je al een deel van de openstaande vordering voldaan, stuur dan ook een kopie van een betaalbewijs met de gratis voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau mee. Gaat de tegenpartij akkoord met de door jou voorgestelde regeling? Zorg dan dit je dit schriftelijk bevestigd krijgt. Krijg je die niet meteen, schrijf dan nogmaals een brief en vraag om die bevestiging. Overleg ook met je rechtsbijstandverzekering welke stappen je moet zetten. Als de tegenpartij weigert, dan zijn er weinig alternatieven meer. Overleg ook dan met je rechtsbijstandverzekering wat je nog kunt ondernemen.

Handig: neem een rechtsbijstandverzekering

gratis voorbeeldbrief betalingsregeling incassobureau

Verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Absoluut. Het voorkomt stress en spanning en bovendien sta je niet meteen op achterstand als de tegenpartij zich omringd weet door juridisch specialisten. Bovendien bespaar je met het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering heel veel geld. Een advocaat kost je zomaar 150 euro per uur, voor een verzekering ben je slechts een paar euro per maand kwijt. Bovendien heb jij zelf vaak niet de tijd en expertise om een zaak winnend af te kunnen sluiten.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo