Gratis voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen

Je kent dat vast wel. Je krijgt een huurwoning toegewezen en wordt geconfronteerd met door een makelaar of (vaker) een bemiddelingsbureau gedeclareerde bemiddelingskosten. Omdat je blij bent met je nieuwe onderkomen, betaal je die. Onterecht, als je althans geen zoekopdracht aan het bureau hebt gegeven. Met de gratis voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen kun jij het ten onrechte betaalde bedrag terugvorderen. Als de gratis voorbeeldbrief bemiddelingskosten geen zoden aan de dijk zet, dan kun je eventueel de Geschillencommissie aan het werk zetten of schakel jij de rechtsbijstandverzekering in.

Download voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Geen zoekopdracht, geen kosten

Je hebt geen zoekopdracht gegeven en wordt toch met kosten geconfronteerd? Je hebt dus onterecht betaald. Reden genoeg gebruik te maken van de gratis voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen. Je vordert simpelweg je geld terug, Wijst het bureau dat af, kijk dan of het bureau aangesloten is bij de Geschillencommissie. Zo ja, schakel die commissie dan in. Zij kunnen je klacht behandelen. Niet? Doe dan een beroep op de rechtsbijstandverzekering.

Vorder het betaalde bedrag terug

Heb je nog geen rechtsbijstandverzekering? Vergelijk de verschillende verzekeringen dan op dit platform en sluit meteen een verzekering af. Zo ben je verzekerd van juridische bijstand als je in dit soort situaties terecht komt.  Je verstuurt de brief om terugvordering van de bemiddelingskosten overigens aangetekend naar het bemiddelingsbureau. De inhoud van de brief spreekt voor zich: je vordert het betaalde bedrag terug. Niets meer en niets minder.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbrief bemiddelingskosten terugvorderen

Uit het oogpunt van de kosten kun je veel beter een rechtsbijstandverzekering afsluiten ten opzichte van een bezoek aan een advocaat. Dat laatste is met een uurtarief van 150 euro een duur grapje. Een verzekering kost je slechts een paar euro per maand, en dat maakt nogal verschil. De stress en de spanning verdwijnt als je weet dat een expert zich voor je inzet. Ook de voorsprong die de tegenpartij dacht te nemen door het inschakelen van een juridisch adviseur neem je met het afsluiten van een verzekering meteen weg.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo