Gratis voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser of voetganger

Ben jij ouder dan 14 jaar en wordt je tijdens een ontspannen wandeling of fietstocht aangereden door een auto? Weet dan dat je met behulp van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser en voetganger de bestuurder van de auto verzoeken om de geleden schade te vergoeden. Voorts zoek je contact met de contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering kan je later van pas komen. Het is zeer verstandig een dergelijke verzekering af te sluiten, nadat je de verschillende verzekeringen uitvoerig met elkaar vergeleken hebt.

Download voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser of voetganger gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Geen brief als je eigen verzekeraar contact legt met de tegenpartij

In de gratis voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser of voetganger leg jij op heldere wijze uit waarom jij van mening bent dat de bestuurder van de auto aansprakelijk is voor de geleden schade. Na het ongeval vul je altijd eerst het Europees schadeformulier in voor je eigen verzekering. In bepaalde gevallen zal jouw verzekeraar de bestuurder van de auto al aansprakelijk stellen. Is dit het geval, dan hoef je zelf uiteraard geen brief meer te versturen.

Maak een overzicht van de al gemaakte kosten

Is er sprake van letselschade, neem dan meteen contact op met je rechtsbijstandverzekering. In de gratis voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser of voetganger geef je ook een overzicht van de schade die je al geleden hebt en van de kosten die je door het ongeluk gemaakt hebt. Je voegt eveneens een dergelijke lijst met nog te verwachten schade en kosten bij. Komt er geen reactie? Bespreek dan met de agent van de rechtsbijstandverzekering wat eventuele vervolgstappen kunnen zijn.

Aflsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Dat kan slim zijn!

gratis voorbeeldbrief aansprakelijkheid voor fietser of vortganger

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor oa Verkeer is een veel goedkoper alternatief dan het inschakelen van een advocaat. Daar betaal je al snel 150 euro per uur, voor een verzekering betaal je daarentegen slechts een paar euro per maand. Het inschakelen van een expert neemt vaak een groot deel van de stress en spanning weg. Je voorkomt bovendien dat de tegenpartij een voorsprong neemt als zij wel een specialist in de arm hebben genomen en jij niet.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo